Vremea 21 decembrie 2020 - 18 ianuarie 2021!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 21 decembrie 2020 - 18 ianuarie 2021. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Noul an aduce în ţara noastră temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Vor fi valori peste medie in majoritatea zonelor din țară.


Vremea de Craciun


Potrivit specialiștilor, de Crăciun ne putem aştepta la maxime de 10...12 grade Celsius în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea. Regimul termic va fi influenţat de o pătrundere din sudul şi sud-vestul continentului a unei mase de aer cald.

"Sunt prognozate astfel de temperaturi cu condiţia ca nori joşi, ceaţa să lipsească şi să avem un cer variabil. Precipitatii vor fi în Maramureş, Crişana, Transilvania, zonele de munte", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

O răcire ușoară va fi din 28...29 decembrie, când şi precipitaţiilor posibil să se transforme în lapoviţă şi ninsoare mai ales în zonele de munte.

"Posibil de Revelion să avem o vreme mai rece comparativ cu perioada Crăciunului și precipitaţii în regiunile extracarpatice. Rămâne mai cald la nivelul întregii țări, ceva ploi în Maramureș, Transilvania, adică zonele nord-vest", a mai spus Oscar Stanciu.

 

 

Vremea 21 – 28 decembrie 2020


În perioada 21 – 28 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

 

 

Prognoza meteo 28 decembrie – 4 ianuarie 2020

 

În perioada 28 decembrie – 4 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

 

 

Vremea 4 – 14 ianuarie 2021


În perioada 4 – 11 ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

 

Prognoza meteo 11 – 18 ianuarie 2020


În săptămâna 11 – 18 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.

Potrivit meteorologilor ANM, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.


Sursa: Observatornews.ro