Vreme! Vom avea parte de precipitaţii mixte

Sâmbătă spre duminică, în nordul şi nord-estul ţării vor fi înnorări persistente, iar temporar vor fi precipitaţii. În Moldova şi în zona montană limitrofă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii mixte, iar în Maramureş şi pe arii mai restrânse în nordul Crişanei şi în Transilvania vor fi mai ales ploi.
Vor fi depuneri de polei, local în zona Carpaţilor Orientali, în jumătatea de sud a Moldovei, iar spre dimineaţă, posibil şi în nord-estul Munteniei şi în nordul Dobrogei. În restul teritoriului va fi nebulozitate de nivel jos sau ceaţă, izolat şi trecător posibil asociată cu burniţă şi doar în Banat şi sudul Transilvaniei cerul va fi variabil.

Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, iar spre dimineaţă şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, uşor mai scăzute în nordul Moldovei până spre -8 grade, dar şi mai ridicate în sudul Banatului, până în jurul valorii de 8 grade.

CITEȘTE ȘI ... Tragedie la Moșoaia. Copil de 5 ani - mort. Dosar penal de ucidere din culpă


Cum va fi vremea pe 7 februarie

În sudul şi în sud-estul ţării vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate stratiformă sau ceaţă persistente, asociate pe arii restrânse cu burniţă sau ploaie slabă, condiţii în care valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale în prima decadă a lunii februarie.

În Moldova şi în zona montană limitrofă vremea va fi rece, iar temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte, care pe alocuri vor favoriza depuneri de polei. Izolat se va semnala polei la începutul zilei şi în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei.

În regiunile intracarpatice vremea va fi deosebit de caldã pentru această perioadă din an; cerul va fi temporar noros ziua, dar cu înnorări accentuate în a doua parte a nopţii, când aria ploilor va fi în extindere treptată.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi în sudul Banatului, unde temporar vor fi rafale de 60...70 km/h, iar pe creste, în cursul nopţii, de peste 90...100 km/h, dar pe arii restrânse şi în celelelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei şi 15 grade în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -7 grade în extremitatea de nord a Moldovei şi 10...11 grade în sudul Banatului.

Presiunea atmosferică va scadea accentuat dinspre sud-vest, la regim baric ciclonic.

CITEȘTE ȘI  ... Persoanele cu boli autoimune se pot vaccina împotriva COVID-19? Răspunsul specialiștilor


Vremea 7 februarie la munte


Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii, ziua izolate, iar noaptea pe arii extinse în Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi pe suprafeţe mici în rest.

Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini în general mai mari de 1800 m, mixte. Izolat se va depune polei. Vântul va avea intensificări mai ales în zona Carpaţilor Meridionali, unde temporar vor fi rafale de 60...70 km/h, iar pe creste de peste 90...100 km/h.

Sursa: observatornews.ro