Vreme. Se întorc ninsorile

Vremea va fi rece, iar în jumătatea de sud a teritoriului şi predominant închisă. În cursul zilei vor fi mai ales ploi slabe în Oltenia şi pe arii mai restrânse în Muntenia, iar în zona de munte aferenă izolat va ninge slab. Începând din orele serii aria precipitaţiilor va fi în extindere, iar în extremitatea sudică cantităţile de apă vor depăşi izolat 10...15 l/mp.

În Oltenia şi Muntenia, treptat vor predomina ninsorile, în Dobrogea vor fi mai ales ploi, iar în sudul Transilvaniei şi al Banatului, precum şi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură va ninge. Pe alocuri se va depune strat de zăpadă, cu precădere în zona deluroasã din sud şi la munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, dar numai izolat se vor semnala ninsori slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificări în regiunile sudice şi în zona montană înaltă (viteze la rafalã de 35...45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 3 grade.

Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţă, iar pe arii restânse îndeosebi în regiunile nordice se va produce brumă. Presiunea atmosferică va scădea accentuat la valori joase dinspre nord-est și dinspre sud, încât regimul baric va deveni ciclonic.

 


Vremea 21 martie la munte

Vremea se va menţine rece pentru aceastã dată. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în special în a doua parte a intervalului în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă şi izolat în celelalte zone montane. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.


Sursa: observatornews.ro