Vreme schimbătoare azi. Temperaturile scad iar în unele zone va ploua abundent

Miercuri, vremea va fi frumoasă şi călduroasă în est şi în sud-est, dar în celelalte zone se răceşte şi o să plouă consistent în vestul, sud-vestul ţării, dar şi prin nord şi centru.

Pe suprafeţe mici, se pot depăşi 30-40 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Maximele termice pornesc de la valoarea de 20 de grade în Maramureş şi vor ajunge până la 33 de grade în estul şi sud-estul ţării.

Cum va fi vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită, se încălzeşte uşor şi vântul va avea intensificări trecătoare pe litoral. Temperaturile ajung până la 33 de grade în Bărăgan şi doar la malul mării va fi mai răcoare.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei, iar maximele ajung până la 32 de grade.

Se mai încălzeşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Maximele urcă spre 32 de grade însă, pe la munte şi în regiunile nordice vin ploi în aversă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim instabilitate şi ploi zgomotoase. Se vor strânge cantităţi mai importante de apă şi e posibil să fie şi grindină. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 22 de grade.

Şi în ţinuturile vestice aşteptam averse consistente, cu tunete, fulgere, vijelii şi condiţii de grindină. Se răceşte şi vor fi cel mult 25 de grade.

În Transilvania, ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei şi se vor strânge cantităţi mai mari de apă. Valorile termice scad peste tot.

În sud-vestul ţării, vor fi înnorări şi averse serioase dar zărim şi soarele din când în când. Se răceşte şi vor fi cel mult 26 de grade în termometre.

Şi ţinuturile sudice o să plouă, însă pe suprafeţe mai restrânse. Temperaturile pierd 2-3 grade faţă de ziua trecută.

În Bucureşti, miercuri se strică vremea şi o să plouă spre seară. Vorbim despre averse cu fenomene electrice, şi un vânt mai intens. Se răcoreşte şi maxima se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

În zonele de munte, vremea va fi instabilă şi pe suprafeţe mari, aşteptam ploi zgomotoase, vijelii şi sunt posibile căderi de grindină. Cantităţile de apã vor depăşi 30...40 l/mp şi se răceşte.

Pe litoral, se anunţă vreme frumoasă şi un vânt mai activ iar la noapte se adună norii şi va ploua trecător. Pe plajă se ating temperaturi de până la 28 de grade iar apa mării va avea 24-25 de grade Celsius.


Sursa: stirileprotv.ro