Vreme rece pentru această dată calendaristică. Va mai ninge izolat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 11 martie. Vremea va fi rece pentru această dată calendaristică, dar se va ameliora în ceea ce privește ninsorile.

Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor în jumătatea sudică a ţării, dar va fi rece pentru această dată. 

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ninsori slabe la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei, iar în primele ore și în Oltenia, vestul Munteniei și sudul Dobrogei. 

Din orele serii, înnorările se vor extinde treptat, dinspre nord-vest și vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Local, se vor semnala precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în regiunile nordice și mixte în cele vestice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, pe litoral, iar noaptea, izolat și trecător și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 grade în sud și 2...4 grade în Dealurile de Vest. În regiunile sudice, izolat dimineaţa și local noaptea, se va semnala ceaţă.

În capitală vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei și în a doua parte a nopţii, când vor fi și condiţii de ceaţă. Vântul va avea unele intensificări în primele ore, apoi va slăbi treptat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minimă va fi de -9...-6 grade.

La munte vremea va fi mai rece decât în mod normal în a doua decadă a lunii martie, în special dimineaţa și noaptea. Cerul va avea înnorări temporare și va ninge în general slab cantitativ, ziua pe suprafeţe mici, iar noaptea cu precădere în Carpaţii Occidentali și în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări din a doua parte a intervalului mai ales în masivele vestice și nordice, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra pe creste.

Sursa: observatornews.ro