Vreme rece azi în toată țara


Vremea se răcește joi. O să mai plouă în sud, sud-est și centru, iar vântul se intensifică la munte, în ținuturile estice și prin vest.

Amiaza ne-aduce 13 grade în depresiuni și pe litoral și cel mult 23 de grade în vestul țării.

Vremea în fiecare regiune
 
În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă închisă, mai multe reprize de ploaie și un vânt TOT mai insistent. Temperaturile scad simțitor. Ieri s-au atins și 30 de grade în zona Bărăganului; astăzi maximele se opresc pe la 16-17 grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei ne așteaptă o zi mohorâtă și rece. O să mai plouă din când în când; se întețește și vântul, iar temperaturile ajung la valori de luna Aprilie: în jur de 17-18 grade.

În schimb, în nordul Moldovei și în Bucovina, prindem vreme mai bună. Astăzi se arată soarele, mai pot să vină și 2...3 stropi de ploaie, iar vântul prinde putere și aici. Temperaturile rămân modeste, iar prin Bucovina vor fi doar 14 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim atmosferă schimbătoare. E posibil să picure trecător; zărim și soarele pe parcursul zilei, dar temperaturile nu reușesc să treacă de 18 grade.

Se mai îndreaptă vremea și în ținuturile vestice. Ploile apar sporadic, vântul împrăștie norii și se face un pic mai cald decât ieri. Maximele ajung pe la 22-23 de grade.

În Transilvania o să plouă și joi, în special în zonele de munte, pe unde se mai pot strânge cantități însemnate de apă. Se arată puțin și soarele, iar la noapte, în depresiuni vor fi zero grade și s-ar putea să apară BRUMA.

În Oltenia se răcește simțitor și, după cele 27 de grade de ieri, astăzi vor fi cel mult 17 grade în zonă. Norii persistă și mai vin câteva serii de averse.

Și în ținuturile sudice avem vreme închisă, ploi și temperaturi în scădere. Maximele se opresc pe la 16-17 de grade și o să mai plouă puțin și pe timpul nopții.
 
În București se anunță o zi neplăcută, cu cer acoperit și ploi, mai ales în primele ore. Se întețește și vântul, iar maxima se oprește pe la 17 grade- o valoare de Aprilie.

 

Sursa: stirileprotv.ro