Vreme rece astăzi! Temperatura maximă nu va depăși 10 grade!


Astăzi, 19 februarie, în jumătatea de sud-est a ţării vremea va fi rece, mai ales la începutul zilei, când va fi local geroasă în special în Moldova şi estul Transilvaniei. 

În restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, iar în Banat şi Crişana vor caracteriza o vreme caldă pentru a doua decadă a lunii februarie. 

Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei și în jurul a 10 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 2 grade. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente ziua în regiunile sudice, unde vor fi posibile fulguieli izolate, iar seara şi noaptea cu caracter temporar în majoritatea zonelor, iar pe spaţii mici, în nordul și nord-estul ţării, vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei în Moldova. 

Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa, se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

În București,  vremea fi rece, cu temperaturi diurne în scădere, astfel că maxima va fi de 0 - 2 grade, iar minima de -6…-4 grade. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei şi temporare în restul timpului, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

Sursa: știrimeteo.com