Vreme rece astăzi în aproape toată țara

Vremea se va răci accentuat, astfel că, în cea mai mare parte a țării, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru sfârșitul lunii octombrie. 

Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse în majoritatea zonelor; în jumătatea de est ploile vor fi mai frecvente în cursul zilei, iar în regiunile intracarpatice aria ploilor va fi în extindere seara și noaptea. 

Izolat se vor acumula cantități de apă de peste 15-20 l/mp. În zona montană, în general, la peste 1500 m altitudine, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, dar mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși temporar 90 km/h, iar local și temporar și în celelalte zone, cu viteze mai mari, de 50…60 km/h, în sudul și vestul Olteniei. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime, în general, între 0 și 10 grade. Îndeosebi dimineața pe spații mici se va semnala ceață.

Vremea în București se va răci, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 5-7 grade. Cerul va avea înnorări și mai ales în cursul zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat.


Sursa: stirimeteo.com