Vreme. Rămâne deosebit de rece în toată țara, deși temperaturile urcă ușor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 12 martie. Vremea va rămâne deosebit de rece, deși există o ușoară tendință de încălzire. Temperaturile minime coboară până la -7 grade Celsius.

Vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent, dar îndeosebi în regiunile extracarpatice, local, se va menține deosebit de rece. Cerul va avea înnorări temporare în sud și va fi mai mult noros în restul teritoriului. În cursul zilei, temporar, se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare la munte, în general moderate cantitativ în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în Maramureș, unde se va depune strat de zăpadă mai consistent, sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie în Transilvania și Moldova și mai ales ploi în Banat și Crișana.

Noaptea aria precipitațiilor va fi în extindere îndeosebi în vestul și centrul țării, vor fi ploi în zonele joase și predominant lapoviță și ninsori la munte. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, unde la altitudini în general de peste 1500 m, temporar vor fi rafale de peste 80...90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, dar ziua și în majoritatea regiunilor, local cu viteze în general de 50...60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 5 grade.

 


Vremea la munte


Vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent, dar se va menține rece. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, ziua, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde se va depune strat de zăpadă mai consistent. Vântul va avea intensificări, mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde în prima parte a intervalului vor fi rafale de peste 80...90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.


Sursa: observatornews.ro