Vreme răcoroasă dimineața și plăcută după prânz

Sâmbătă avem o dimineaţă răcoroasă, cu ceva înnorări prin sud şi sud-vest. Amiază ne-aduce timp frumos, un vânt mai insistent în ţinuturile sudice şi temperaturi de la 19 grade în depresiuni şi pe litoral, până la 25 de grade în sud-vest.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă însorită, foarte puţini nori, dar se mai răcoreşte faţă de ziua trecută. Maximele se opresc pe la 22 de grade, iar vântul mai are unele intensificări, în special la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, începem ziua cu temperaturi modeste, în jur de 10 grade, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera şi maximele ajung la valori agreabile, de 21...22 de grade.

La fel va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina: răcoare dimineaţa; cer senin şi atmosferă plăcută după prânz. Temperaturile urcă şi aici până la 22 de grade.

Vreme bună găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Cerul se păstrează curat toată ziua şi, după o dimineaţă cam rece, amiază ne-aduce 22...23 de grade în termometre.

În vestul ţării, avem vreme frumoasă şi temperaturi potrivite pentru dată din calendar. Norii apar sporadic, iar după praz se ating în jur de 24 de grade Celsius.

În Transilvania, dimineaţa, în depresiuni este frig şi sunt condiţii de brumă. Peste zi însă temperaturile ajung la valori destul de plăcute; domină cerul senin şi doar vântul are unele răbufniri în vestul Carpaţilor Meridionali.

În Oltenia este mai înnorat la începutul zilei, dar cerul se degajează în următoarele ore. Vântul mai are unele porniri şi temperaturile scad faţă de ieri, când s-au apropiat de 30 de grade. Astăzi vor fi cel mult 25 de grade în zonă.

Şi în ţinuturile sudice avem atmosferă cam mohorâtă dimineaţa. Apoi se arată soarele, dar temperaturile pierd un grad, două faţă de ieri. Vântul rămâne destul de insistent.

În Bucureşti se înseninează treptat; vântul mai are unele intensificări şi maximă se opreşte pe la 24 de grade. La noapte se face mai răcoare decât în noaptea trecută: temperatura coboară sub 10 grade la marginea oraşului.

La munte găsim vreme bună, puţini nori şi un vânt mai intens în vestul Carpaţilor Meridionali.

Noaptea va fi destul de rece, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali s-ar putea să apară bruma.

La mare se mai răcoreşte puţin. Pe plajă se vor înregistra doar 19 grade, iar apa mării va fi mai caldă: va avea în jur de 22 de grade. Nu prea zărim norii, însă vântul continua să agite atmosfera.


Sursa: stirileprotv.ro