Vreme predominant frumoasă azi în aproape toată țara

Ziua de astăzi aduce vreme frumoasã și se face foarte cald, mai ales în zonele de câmpie. Atmosfera vă fi însorită și doar pe la munte sunt posibile ploi de scurtă durată.

Vântul vă sufla mai tare în regiunile estice iar maximele termice se vor situa intre 26 de grade în depresiuni și 34 de grade, în Muntenia, în sudul Moldovei și în vestul Dobrogei.

Vremea în fiecare regiune
 
Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Aici găsim soare pe tot parcursul zilei și o amiază călduroasă, cu temperaturi mai ridicate decât ieri. Se ating 34 de grade iar disconfortul termic va crește.

Și mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea continuă să se încălzească iar temperaturile se apropie de pragul caniculei. Apar câțiva nori pe timpul zilei însă nu sunt anunțate ploi, iar după lăsarea nopții se înseninează.

În nordul Moldovei și în Bucovina, se anunță o zi foarte frumoasă cu mult soare. Pe la munte mai pot să vina câteva ploi slabe și se încălzește ușor.

Vreme plăcuta și temperaturi în creștere, găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. După prânz se vor atinge valori de 30 de grade în Maramureș iar după-amiază s-ar putea să plouă puțin în zonele mai înalte.

În ținuturile vestice se încălzește și atmosfera vă fi însorită. În zonele de munte sunt posibile câteva ploi de scurtă durată iar temperaturile, ajung până la 30 de grade.

În Transilvania prindem vreme bună în ansamblu iar ploile apar doar sporadic pe la munte. Se încălzește și maximele vor ajunge până la 29 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, astăzi avem soare și ploi sporadice în zonele de munte. Se mai încălzește și vremea va deveni călduroasă iar termometrele vor indica valori de 31-32 de grade.

Și în ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și temperaturi în creștere. Maximele termice vor ajunge până la 34 de grade în Lunca Dunării și disconfortul termic vă creste.

În București astăzi vremea vă fi frumoasã, cu cer senin și un vânt mai activ. Se încălzește iar maxima se vă situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius. La noapte rămânem cu cerul curat și minima va coborî spre 18 grade

În zonele de munte, se anunță vreme bună în ansamblu și mai cresc temperaturile. Dupã-amiază, se mai adună norii și sunt posibile ploi de scurtã duratã, în special în Carpatii Meridionali și în Carpatii Orientali.
 
Pe litoral urmează o zi însorită și cãlduroasã. Se încălzește și se ating 33 de grade pe plajă, apa mării va avea 24-25 de grade și vântul va sufla moderat.


Sursa: stirileprotv.ro