Vreme instabilă azi, cu ploi și descărcări electrice în mai multe zone ale țării

Astăzi vremea va fi instabilă în sud-vest, centru, nord, nord-est și la munte. Vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 50 l/mp, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

În celelalte regiuni ale țării astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Indicele temperatură-umezeală va atinge pragul de 80 de unități în sud.  

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade Celsius în Maramureș și 34 de grade Celsius în sudul și centrul Munteniei.

În București, vremea va fi călduroasă după-amiaza, cu maxime de 32 – 34 de grade Celsius, iar spre seară sunt așteptate înnorări accentuate, ploi, tunete și fulgere.

La munte vremea se arată instabilă, iar înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse cu caracter torențial. Aici cantitățile de apă depășesc 20-25 l/mp și la izolat 40-50 l/mp. Valorile termice sunt în ușoară scădere față de intervalul anterior.

Vremea la mare este perfectă pentru plajă. Cerul este variabil cu înnorări temporare la noapte. Vântul suflă slab și moderat, iar intensificările se vor semnala pe parcursul nopții. Temperaturile maxime se încadrează între 26 și 28 de grade, iar cele minime ajung până la 20-21 de grade Celsius. Temperatura apei este tocmai bună pentru scăldat, aceasta avânt valori cuprinse între 23 și 26 de grade Celsius.