Vreme închisă în ultima zi din februarie. Temperaturile sunt în scădere

Duminică, 28 februarie 2021, se vor înregistra temperaturi reci, iar în anumite zone ale României va ploua. 
Vremea va fi închisă și cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane, unde va atinge și 40 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că duminică se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 2 grade Celsius în nordul Moldovei și 13 grade Celsius în Oltenia. 
Este vorba despre o răcire trepta a vremii, care aduce cu ea precipitații, dar și ninsoare în stațiunile montane.

Există șanse foarte mici ca soarele să își facă apariția pe teritoriul României în acest final de weekend, însă ar trebui să ne obișnuim, pentru că luna martie vine cu vreme friguroasă și intensificări ale vântului în primele trei săptămâni.

În București vremea se va păstra rece și vântul va sufla moderat cu 11 km/h. Începutul zilei de duminică se va menține înnorat, însă pe seară norii se vor risipii și cerul va rămâne senin. Deși există 20% șanse de precipitații, în Capitală nu vom avea parte de ploaie. Se vor înregistra temperaturi maxime de 10-11 grade Celsius în ziua de duminică, iar temperaturile minime ajung la 4-5 grade Celsius.

Vremea la munte

Cei care își doresc să plece la munte în această duminică se vor bucura de ninsoare în cantități mai mici, dar și de temperaturile scăzute. Cerul se va menține parțial înnorat, vântul va sufla cu putere, iar temperaturile maxime vor fi de 4-6 grade Celsius.

Meteorologii anunță și temperaturi minime de până la -1 grad Celsius, însă vremea este normală pentru această perioadă a anului.

Vremea la mare

La mare vremea se va păstra însorită și cu un cer senin. Nu vom avea parte de precipitații, iar temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade Celsius și 7 grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, se va înregistra 1 grad Celsius pe timpul nopții.

Finalul de săptămână aduce la mare o vreme plăcută pentru această perioadă a lunii, iar vântul va sufla cu 19 km/h.

 

Sursa: a1.ro