Vreme închisă și precipitații în unele zone din țară


Miercuri, 5 februarie, vremea va continua să se răcească, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. 

În estul, sudul și parțial în centrul țării înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului și se vor semnala precipitații, în general, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mai ales lapoviță și ninsoare în Transilvania și Moldova, iar în Muntenia, Dobrogea și Oltenia, ploaie în prima parte a zilei, apoi treptat lapoviță și ninsoare. 

În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și doar pe spații mici, ziua, vor fi precipitații slabe mixte. Vor fi condiții de polei. 

Vântul va avea intensificări și trecător va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada, la munte, îndeosebi la altitudini mari unde va fi tare și la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu precădere în est, sud-est și vest. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -12 și -2 grade.

În Bucuresti, va continua să se răcească și va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații, în prima parte a zilei sub formă de ploaie, apoi lapoviță și ninsoare.Temporar vântul va avea unele intensificări (rafale de până la 45 - 50 km/h), mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 3 - 5 grade, iar cea minimă de -4 ..-2 grade.


Sursa: stirimeteo.com