Vreme. Încă o zi friguroasă şi ploioasă în aproape toată ţara

Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în a doua parte a nopţii în vest şi nord-vest.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri îndeosebi ziua la munte, precum şi în regiunile nord-vestice, nordice şi estice.

CITEȘTE ȘI ... (video) Dar de nuntă în amenzi de 41.000 de lei. Petrecerea oprită de mascați

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 15 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. La sfârşitul nopţii se va semnala brumă, cu o probabilitate mai mare în Maramureş. Transilvania şi în zonele deluroase din restul teritoriului. Presiunea atmosferică va scadea dinspre nord-vest la valori de regim ciclonic intens.

 

 

Vremea 5 aprilie la munte


Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Sursa: observatornews.ro