Vreme. Deosebit de rece în toată țara, la munte va continua să ningă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 martie. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această dată calendaristică, cu temperaturi ce pot coborî, la munte, până la -11 grade Celsius.

În cea mai mare parte a țării, vremea va fi în continuare deosebit de rece. În centrul, estul și sudul țării vor fi înnorări accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse ziua și în restrângere noaptea. La munte va continua să ningă, pe alocuri moderat cantitativ în Carpații Meridionali și Orientali și va continua să se depună strat nou de zăpadă, peste cel deja semnificativ preexistent. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, la începutul intervalului.

Pe parcursul zilei vântul va continua să prezinte intensificări susținute, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada în zona montană, în special la altitudini de peste 1500 m, cu rafale de peste 70...90 km/h, dar și în regiunile estice și sud-estice, cu viteze de 55...65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h; unele intensificări vor fi și în celelalte regiuni, dar pe suprafețe restrânse și cu viteze mai reduse. În a doua parte a intervalului, vântul va diminua semnificativ în intensitate în toate regiunile, unele intensificări urmând a se mai semnala doar în masivele sudice, la altitudini mari.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade. Pe alocuri, spre sfârșitul intervalului, îndeosebi în vest, nord-vest și parțial în centru se va produce brumă.

 


Vremea la munte


Vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi dimineața și noaptea, la altitudini de peste 1500 m. în Carpații Meridionali și Carpații Orientali vor fi înnorări persistente și pe arii extinse, cu precădere în cursul zilei va ninge și va continua să se depună strat nou de zăpadă, peste cel deja semnificativ preexistent, pe alocuri moderat cantitativ.
În restul zonei montane cerul va fi variabil. Vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70...90 km/h, la altitudini în general de peste 1500 m, unde ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m. Valorile termice vor marca o scădere față de cele din intervalul anterior.


Sursa: observatornews.ro