Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperatura aerului, cu mult peste cea normal climatologic, va avea valori maxime ce se vor încadra între 7 grade în estul Transilvaniei și 17 grade în Lunca Dunării și în Dobrogea și minime cuprinse, în general, între 0 și 8 grade. 

Ziua, cerul va avea înnorări mai accentuate în Banat și Oltenia, unde vor fi ploi moderate cantitativ, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m, vor fi precipitații mixte și, izolat, condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în nord-vestul Munteniei și în Transilvania. 

Spre seara și noaptea, înnorările se vor accentua în regiunile vestice și nord-vestice, unde va ploua pe arii relativ extinse. 

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 80 - 100 km/h în zonele de creastă, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cursul zilei, și în vestul și sud-estul teritoriului. 

Mai ales dimineața, pe alocuri în sud și cu totul izolat în rest, se va semnala ceață.

În capitală vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 13 - 15 grade, iar cea minima de 3 - 5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Mai ales dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Sursa: stirimeteo.com