Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă


Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii ianuarie, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi13 grade, cu cele mai mici valori în estul Transilvaniei, iar minimele vor fi de la -5…-4 grade în depresiunile din nord-vest şi centru pânã la 8 - 9 grade pe litoral. 

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil la senin, cu nori de plafon jos şi ceaţã pe arii restrânse în primele ore în Oltenia, Muntenia, Moldova şi izolat în Transilvania şi Dobrogea. 

Noaptea, în regiunile din sudul şi din estul ţãrii, precum şi în zonele montane aferente, aria de nebulozitate se va extinde, ceaţa se va semnala local şi pe alocuri vor fi ploi slabe sau burniţã. 

Vântul se va intensifica treptat la munte, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80 - 90 km/h şi în sudul Banatului, cu viteze de 55 - 65 km/h, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificãri.

În capitală vremea va fi deosebit de caldã pentru începutul lunii ianuarie, cu valori termice nocturne mult mai ridicate decât în intervalul precedent. Cerul va fi mai mult senin, însã în primele ore ale dimineţii şi cu precãdere noaptea va fi nebulozitate joasã şi se va forma ceaţã, asociate spre sfârşitul intervalului cu burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 11 - 12 grade, iar cea minimã de 4 - 5 grade.

Sursa: stirimeteo.com