Vreme deosebit de caldă la mijloc de iarnă. Temperaturile sunt și cu 10 grade peste normal

Trăim una dintre cele mai călduroase ierni din istorie. În doar 48 de ore, s-au înregistrat zeci de recorduri de temperatură. Avem în termometre şi cu peste 10 grade mai mult decât e normal. În sudul tării, oamenii nu au văzut iarna aceasta niciun fulg de zăpadă. Iar la malul mării, turiştii reconstruiesc oamenii de zăpadă din. nisip. Unde sunt iernile de altădată? Mulţi români se întreabă asta, însă climatologii spun că trebuie să ne obişnuim. De la an la an, sunt schimbări radicale.

CITEȘTE ȘI ... Se introduce plata cu palma. Ce companie va da startul celui mai nou sistem de plată

Luna lui Gerar pare că se încheie fără un fulg de zăpadă la malul mării. Aşa că turiştii improvizează. Omul de zăpadă, pe o astfel de vreme, e defapt din nisip. În Oltenia este cea mai călduroasă iarnă din istoria datelor meteo. Duminică, în toată jumătatea sudică a ţării a fost vreme ca de aprilie. 15 grade au fost la amiază în Moldova Veche, Băile Herculane şi Calafat.

În 14 localităţi din ţară, sâmbătă a fost cea mai călduroasă zi de 25 ianuarie din istoria datelor meteo. Iar duminică, au fost înregistrate din nou peste zece recorduri.

 

CITEȘTE ȘI ... Regulile ANAF pentru poprirea conturilor se schimbă


De luni, temperaturile vor varia de la o zi la alta.


ALINA ȘERBAN, meteorolog ANM: Un nou sistem frontal va traversa teritoriul ţării noastre marţi noapte-miercuri şi va determina din nou apariţia precipitaţiilor. Ceea ce este un lucru foarte bun pentru că suntem pe un mare deficit fluviometric.

Exact acum un an, sudul Moldovei, Muntenia, dar şi Dobrogea au înfruntat un fenomen meteo extrem.

O ploaie îngheţată a rupt cabluri de electricitate, copaci şi a transformat străzile în patinoare. O imagine cu mult diferită faţă de cea de astăzi, când trăim un episod de primăvară.

Sursa: observator.tv