Vreme de vară în octombrie! Ce temperaturi vor fi în următoarele zile

Vremea continuă să se încălzească în următoarele zile, temperaturile ajungând chiar și la 26 de grade în unele regiuni, fiind peste cele caracteristice perioadei.

Joi vor fi înnorări în regiunile intracarpatice, acolo unde vor apărea și câțiva stropi de ploaie. n restul teritoriului valorile termice vor continua să crească ușor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 16 grade. Dimineața, pe arii restrânse, va fi ceață.

Valorile termice vor înregistra o scădere, vineri, în regiunile sudice și estice, situându-se în jurul temperaturilor normale acestei perioade, sâmbătă. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua și pe arii restrânse ploi slabe, cu precădere în zona Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei și ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața izolat va fi ceață.

Sâmbătă vom avea vreme predominant frumosă, astfel că, în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi apropiate și local chiar peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 3 și 15 grade, local mai scăzute în Transilvania, spre -5 grade în depresiunile din estul regiunii unde se va produce brumă. În special în a doua parte a nopții, în zonele joase pe arii restrânse va fi ceață.

Valorile termice vor continua să crească, duminică, astfel că vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului în aproape toată țara; temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între -2…0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13…15 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea, în zonele joase, în special în est și în sud-est, local va fi ceață.