Vreme capricioasă astăzi cu instabilitatea atmosferică

Astazi in regiunile sud-vestice şi local în cele nord-vestice, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, posibil grindinã şi cantitãţi de apã ce vor depãşi 20...25 l/mp. 

În restul teritoriului, vremea va fi predominant frumoasã, dar cãlduroasã dupã-amiaza îndeosebi la câmpie, cu cerul variabil şi doar izolat ploi de scurtã duratã, probabilitatea mai mare de apariţie a lor fiind în zona montanã. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în jumãtatea de sud a ţãrii şi la munte, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade.

In capitala, vremea se va menţine frumoasa şi calduroasã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul a 33 de grade.

La munte in masivele vestice şi sud-vestice vremea se va rãcori faţã de ziua precedentã şi vor fi local averse, frecvente descãrcãri electrice, vijelii şi posibil grindinã. Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar pe suprafeţe mici cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp. În restul zonei montane, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar cu totul izolat, cu o probabilitate mai mare în masivele nordice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

La mare, vremea va fi frumoasa, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla moderat cu unele intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 29 de grade. Temperatura apei mãrii va avea valori de 25..26 de grade. 


Sursa: realitatea.net