Vreme capricioasă astăzi, 8 septembrie, în cea mai mare parte a țării


Vremea se schimbă radical în cea mai mare parte a țării.

Astazi in cea mai mare parte a ţarii, dar mai ales în nord-est valorile termice vor fi mai scazute decât în ziua precedenta. 

Cerul va avea înnorari temporar accentuate în Transilvania şi în zonele montane şi submontane (îndeosebi în Carpaţii Meridionali), unde local vor fi averse, descãrcãri electrice şi izolat se vor acumula cantitãţi de apã de peste 15...20 l/mp. 

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul intervalului în est, apoi treptat în sud, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. 

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în Moldova şi pe arii restrânse în Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi pe crestele montane, unde la rafalã se vor atinge viteze în general de 40...50 km/h, dar şi asociat averselor. 

Temperaturile maxime vor fi de la 20 de grade în nordul Moldovei pânã la 32 de grade în vestul şi în sudul Olteniei. 

Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

În București, vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, în scadere faţa de ieri, se va situa în jurul valorii de 28 de grade

La mare, vremea va fi în general frumoasa şi relativ caldã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 grade. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare ziua. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade. 


Sursa: realitatea.net