Vreme caldă în cea mai mare parte a țării

Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7….8 grade în Banat și Crișana. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate seara și noaptea în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. 

Va ploua slab local în Crișana și Maramureș, izolat în Banat, Oltenia, și nord-vestul Transilvaniei, în timp ce în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale ce vor atinge 70…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și, local și temporar, la cote mai reduse în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

În București,  vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.

Sursa: stirimeteo.com