Vreme. Azi - ultima zi cu temperaturi de 30 de grade Celsius

Potrivit prognozei ANM, doar astăzi valorile în termometre vor mai atinge 30 de grade Celsius. De mâine, se răcește în toată țara, iar în weekend este posibil să avem temperaturi negative în depresiuni. În noaptea de sâmbătă spre duminică vom avea o scădere bruscă a valorilor, cu 10 și chiar 15 grade Celsius. Vântul va fi intens în Moldova, Dobrogea, Muntenia și la munte, accentuându-se, astfel, senzația de frig. O ușoară încălzire ar urma abia de săptămâna viitoare, spun specialiștii.

De marți, 22 septembrie, temperaturile urcă spre 24...25 de grade Celsius.

Pentru începutul lunii octombrie, meteorologii prognozează valori apropiate de normalul perioadei, ușor mai ridicate în Muntenia, Dobrogea, Moldova și sudul Olteniei. Din păcate pentru agricultori, lipsa ploilor va continua și în următoarele patru săptămâni, motiv pentru care deficitul de umiditate din sol va rămâne scăzut.

 

 

Prognoza meteo 15 – 21 septembrie 2020

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării și la munte.

 

Vremea 21 – 28 septembrie 2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

 

Prognoza meteo 28 septembrie – 5 octombrie 2020
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

Vremea 5 – 12 octombrie 2020
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acestă perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.


Sursa: observatornews.ro