Vrei un prieten patruped? Târg de adopție la Mioveni

Iubitorii de animale care doresc să adopte un câine sunt aşteptaţi duminică, 23 septembrie, începând cu ora 16.00, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni, acolo unde va avea loc un  târg de adopţii pentru patrupedele fără stăpân.

Câinii oferiţi spre adopţie sunt capturaţi de pe raza oraşului Mioveni, sunt vaccinaţi, sterilizaţi, au microcipuri montate şi carnete de sănătate. Potenţialii proprietari pot lua câinii imediat, întrucât actele de adopţie pot fi întocmite pe loc.

CITEȘTE ȘI ... (video) Incendiu puternic! A dat foc la case!

Evenimentului include şi activităţi pentru cei mici: concursuri de desen, poezie, poveşti cu şi despre animăluţele din viaţa noastră, dar şi premii pentru participanţi, şi discuţii cu medicul veterinar care le va explica celor prezenţi cum trebuie îngrijite animalele, importanţa sterilizării, precum şi despre obligaţiile legale pe care le au deţinătorii de câini, dar şi o demonstraţie de dresaj canin.

„Primăria oraşului Mioveni prin Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL se implică în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din oraş, nu doar prin capturarea acestora de pe străzi, dar şi prin promovarea adopţiilor şi desfăşurarea de campanii de informare cu privire la importanţa sterilizării, campanii de educare, a copiilor dar şi a adulţilor, care să contribuie la formarea unei atitudini pozitive în relaţionarea cu animalele.  Toate acestea  vor avea ca rezultat o mai bună interacţiune cu animalele, scăderea numărului de incidente, a cazurilor de cruzime şi abandon, precum şi creşterea numărului de de câini sterilizaţi, vaccinaţi, înregistraţi”, precizează Primăria  Mioveni, într-un comunicat de presă.

Adopții câini Mioveni

Cei care vor să adopte un câine o pot face, şi în afara targului de adopţii, direct din adăpostul din cartierul Racoviţa, punctul Valea Popii, oraş Mioveni (fosta rampă de gunoi - (la cca 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare, stânga, pe drumul cu porţi metalice - v. indicator), telefon: 0736 002 557, email: comunicare@sedc-mioveni.ro, după programul: Luni - Vineri: 07.00 - 15.00 şi Sâmbătă - Duminică: 10.00 - 12.00.

Sursa:Adevarul.ro