Vrei să locuieşti pe o insulă din Grecia? Autorităţile elene te şi plătesc pentru asta!

Autorităţile elene cred că au găsit leac pentru repopularea unei zone insulare din Grecia, iar soluţia lor sună ca un vis pentru cine ştie cât are de oferit o ţară aşa frumoasă. Familiile interesate să locuiască în Grecia pot primi cazare gratuită, bani de cheltuială - 500 de euro sau 572 de dolari SUA - ba chiar şi  masă gratuită. Singura condiţie e să se mute cât mai repede, cu tot cu familii. Nu oriunde însă, ci într-o mică insulă aflată în nord-vestul Cretei. 

Un plan comun pus la cale de Mitropolitul de Kythera și Monemvasia, împreună cu consiliul local al insulei Antikythera, speră să aducă viața înapoi pe frumoasa insulă grecească, care acum găzduiește doar 24 de rezidenți permanenți. Scopul episcopului și al oficialităților locale este de a găsi familii cu mai mult de trei copii care sunt dispuse să se mute și să trăiască permanent pe insula Antikythera.  Autorităţile caută în mod activ oameni care sunt dispuși să lucreze în calitate de pescari, fermieri, constructori sau brutari, a declarat Andreas Charchalakis, președintele consiliului local, potrivit iefimerida.gr.
"Acestea sunt profesii care pot garanta un venit decent pentru cei care vor veni pe insula noastră", afirmă el.

Mica insulă din sudul Mării Egee, apropiată de Kythera, o insulă mai mare, este situată la jumătatea distanței dintre Creta și Peloponez. În ciuda locației lor îndepărtate, Kythera și Antikythera aparțin administrativ capitalei grecești. Ambele sunt părți ale regiunii Attica, cea care are inima în zona metropolitană din Atena.
Proiectul autorităţilor nu a rămas fără ecou: după anunţul autorităţilor, aproape 20 de familii au cerut detalii suplimentare despre mutare şi despre ce presupune viaţa pe insulă. 
Președintele consiliului spune că localnicii sunt dispuși să găzduiască pe oricine vrea să vină și să viziteze insula pentru a câștiga o experiență practică a modului său de viață. Acest lucru este considerat important pentru ca familiile să poată lua o decizie sănătoasă cu privire la mutarea permanentă acolo.

 

 


Celebră pentru calculatorul antic

Antikythera este renumită în întreaga lume pentru o mașină antică, de bronz, descoperită acolo de scafandri în aprilie 1900. Cunoscută de arheologi "Mașina Antikythera", este de fapt un calculator antic analogic folosit pentru a prezice pozițiile astronomice, precum și eclipsele planetelor.
Abilitatea de a anticipa astfel de evenimente cu decenii în avans este considerată una dintre cele mai mari comori științifice găsite vreodată.

Sursa: tribuna.ro