Vrei să-ți evaluezi riscul de boli cardiovasculare? Intră aici!

Un test disponibil pe internet îi poate ajuta pe tineri să își afle riscul de a dezvolta boli cardiovasculare la vârsta mijlocie.
O echipă de oameni de știință a examinat acuratețea rezultatelor obținute în urma completării sondajului online ''Healthy Heart Score'', disponibil AICI!

Testul ia în calcul mai mulți factori ce țin de stilul de viață și care pot influența riscul de boli cardiovasculare: fumatul, greutatea corporală, nivelul de activitate fizică, consumul de alcool, de fructe, legume, cereale integrale și nuci, băuturi îndulcite cu zahăr și carne roșie și procesată.

CITEȘTE ȘI ... Piteștean prins beat la volan!

Testul a reușit prezicerea  riscului de boli de inimă în cazul unui grup format din aproape 5.000 de persoane adulte, monitorizate timp de aproape două decenii, începând din jurul vârstei de 20 de ani.

În timpul studiului, 64 dintre femei au avut în total 69 de evenimente asociate bolilor de inimă, precum infarct sau atacuri cerebrale. Acest lucru se traduce printr-un risc anual de 0,9 evenimente la fiecare 1.000 de femei. În aceeași perioadă, 99% dintre bărbați au avut în total 104 evenimente, riscul anual calculat fiind de 1,75 la fiecare 1.000 de bărbați.
 

Sursa:Stiripesurse.ro