Vrei sa eviți Valea Oltului? Soluția găsită de CJ Vâlcea...

De fiecare dată când are loc vreun accident sau eveniment rutier pe Valea Oltului, șoferii stau blocați în trafic și câteva ore. O variantă de ocolire ar fi DN7D, dar drumul este aproape impracticabil.

Modernizarea Drumului Național 7D, a fost uitată în fiecare an de către cei de la Compania națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră din România. Drumul este unul extrem de important și ar ajuta mult atunci când DN7 – Valea Oltului se blochează din diferite motive. Șoferii ar putea să o ocolească pe DN 7D – Câineni – Boişoara – Perişani – limită judeţul Argeş, însă drumul este catastrofal. De câteva ori, s-a încercat devierea traficului rutier pe varianta Câineni – Boişoara – Perişani – Berislăveşti, șoferii au fost la un pas să își nenorocească mașinile.


Problema este că din anul 2003, acest drum a fost transformat din drum judeţean în drum naţional, trecând în administrarea CNAIR. DN 7D are o lungime totală de 31,36 de kilometri, iar acum Consiliul Județean Vâlcea încearcă declasificarea acestui drum din DN în DJ şi modernizarea lui. Gazeta Vâlceană anunță că recent, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a mărturisit că va iniţia demersurile pentru preluarea în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea a DN 7D şi transformarea acestuia în drum judeţean, în scopul modernizării şi reabilitării. Conform estimărilor, modernizarea celor peste 31 de kilometri de drum ar costa în jur de 18 – 20 de milioane de euro. Lucrările ar putea fi făcute ori pe banii judeţului ori pe bani europeni, prin iniţierea unor proiecte.

Sursa: oradesibiu.ro