Vot prin corespondenţă la prezidenţiale: Te poți înscrie pe listă

Alegerile prezidenţiale din noiembrie aduc o mare noutate, românii din Diaspora urmând să aibă la dispoziţie posibilitatea de a vota prin corespondenţă, tocmai pentru a se evita cozile de la secţiile de votare Măsura ar urma să vină în ajutorul românilor de peste hotare, dar aceştia nu trebuie să uite că au de respectat anumite reguli.

 

 

Înscrierile pentru votul prin corespondenţă se pot face doar până pe 11 septembrie


Iar cea mai importantă regulă este că au obligaţia de a se înregistra online pentru ca autorităţile să ştie dacă vor să voteze prin corespondenţă sau consideră că au posibilitatea de a vota la o secţie. Procesul de înregistrare online, pentru vot la secţie sau prin corespondenţă, a început duminică, 28 iulie, ora 12.00, şi se face accesând site-ul www.votstrainatate.ro.

De asemenea, românii de peste hotare trebuie să ştie că procesul de înregistrare online nu este valabil până în ziua alegerilor.

CITEȘTE ȘI ... 99 de stații de autobuz vor fi modernizate în Pitești

Pentru a permite autorităţilor să organizeze alegerile în cele mai bune condiţii, românii din Diaspora se pot înregistra pentru vot până pe data de 11 septembrie, la miezul nopţii, respectiv ora 23.59.

Deci aveţi la dispoziţie doar ceva mai puţin de o lună şi jumătate pentru a decide dacă vreţi să votaţi la secţie sau prin corespondenţă şi pentru a vă înregistra opţiunea online.

Sursa: observator.tv