Vortex polar peste România, apoi încălzire bruscă la mijlocul săptămânii viitoare

Potrivit prognozei pentru intervalul 18 ianuarie - 15 februarie 2021, în următoarele zile, România va fi lovită de un vortex polar. Vor fi minime de minus 20 de grade Celsius, anunță specialiștii.
De joi, însă, se încălzește.

"Din 21 ianuarie, revenim la maxime de peste 10 grade Celsius. Este o diferență destul de mare, o încălzire bruscă la mijlocul săptămânii viitoare", a explicat Oscar Stanciu, redecator meteo Observator.

 


Vremea 18 - 25 ianuarie 2021


În perioada 18 - 25 ianuarie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în vest și nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

 

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Accident cu două victime în Argeș! Implicate două autoturisme


Prognoza meteo 25 ianuarie - 1 februarie 2021


În săptămâna 25 ianaurie – 1 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. Cantitățile totale de precipitații vor fi excedentare în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și în zona montană aferentă.

 

CITEȘTE ȘI ... Argeș - Vezi cum te poți programa în etapa a doua a vaccinării!


Vremea 1 – 8 februarie 2021


În săptămâna 1 – 8 februarie, temperaturile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o tendință ușor excedentară, local, în regiunile vestice și sudice, potrivit ANM.

 

CITEȘTE ȘI ... Ministerul Educației anunță programarea profesorilor pentru vaccinare


Prognoza meteo 1 – 8 februarie 2021


În săptămâna 8 – 15 februarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifce pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.


Sursa: observatornews.ro