Voluntari din Argeș și Gorj - misiune într-un sat din Munţii Cernei

Misiune dificilă într-un sat din Munţii Cernei. În vârf de munte, separaţi de restul lumii de stânci abrupte, bătrânii au primit vizita unor voluntari din Argeş şi din Gorj. Ajutoarele înseamnă pentru mulţi o iarnă un pic mai uşoară.

La capătul unui traseu anevoios, aceşti tineri ajung să îşi împlinească misiunea care i-a mobilizat în vârf de munte, într-una dintre cele mai izolate comunităţi din România.  Satul Ineleţ, din Caraş Severin, e situat la doar 20 de kilometri de Băile Herculane. Şi totuşi, pare la o distanţă uriaşă de lumea modernă. Fără curent electric şi accesibil printr-o serie de scări de lemn care brăzdează stâncile.

CITEȘTE ȘI ... Evenimente de poveste la Casa Lăzăroiu!


Aici mai trăiesc câteva zeci de persoane. Vârstnici, cei mai mulţi dintre ei. Cel mai tânăr are 60 de ani. Viaţa e o provocare, mai ales în timpul iernii. Pentru tinerii voluntari, a fost un efort de trei ore de mers pe jos. Pentru bătrânii de aici, însă, alimentele primite, dar şi simplul fapt că cineva se mai gândeşte la ei pot face diferenţa.

La Ineleț se poate ajunge și fără ca sătenii să urce scările din lemn, pe o altă cărare care trece prin pădure, doar că traseul este de cel puțin patru ore și sătenii sunt prea bătrâni pentru un astfel de drum. 

Sursa: observator.tv