Vizita ministrului Energiei la Vidraru! Ce declarații a făcut acesta

Ministrul Energiei, Anton Anton, s-a aflat, luni, într-o vizită de lucru în Județul Argeș. Domnia sa s-a întâlnit cu prefectul Emilian Dragnea și cu reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș. În partea a doua a zilei, ministrul Energiei s-a deplasat la Vidraru, acolo unde, însoțit de Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei și Simona Brătulescu, președinte al ALDE Argeș, s-a întâlnit cu conducerea Hidroelectrica.

În cadrul conferinței, Simona Brătulescu, președinte ALDE Argeș a făcut mai multe declarații de presă cu privire la alegerile europarlamentare, dar și despre candidatura lui Robert Tudorache.

„Obiectivul filialei ALDE Argeș este obținerea la alegerile europarlamentare a unui scor de minimum 15%. Credem că este un procent realist, care ține cont de realitățile din județ. Avem, pe de o parte, un PSD care s-a dovedit a fi mereu un partid care stă bine la capitolul organizare și un USR care, cel puțin în sondaje, este creditat a fi în creștere. La acest moment, suntem în plin proces de strângere a semnăturilor pentru susținerea listei de candidați pentru Parlamentul European. Filialei noastre i-a revenit strângerea a 30.000 de semnături. Mi-aș dori ca alegerile să aibă loc pe liste diferite, nu comune - ALDE și PSD - , pentru că, în politică, 1+1 nu face niciodată 2.

Filiala ALDE Argeș l-a nominalizat pe domnul secretar de stat Robert Tudorache pentru candidatura la Parlamentul European. Domnia sa și-a depus dosarul săptămâna trecută. Miercurea aceasta, la nivel central, se va face evaluarea tuturor dosarelor și se va decide și ordinea pe listă. Sperăm să obținem un loc eligibil, dar asta va depinde și de propunerile cu care vor veni și celelalte organizații”, a declarat Simona Brătulescu.

De asemenea, ministrul Energiei, Anton Anton a declarat ,în ceea ce privește alegerile europarlamentare, că ALDE este unul dintre partidele cu potențial de creștere, în mod deosebit în Argeș și că este foarte important să existe candidați credibili: „Europarlamentarii noștri sunt singurii care își critică țara. Asta îmi amintește de vremea fanarioților, când se cumpăra tronul la înalta Poartă, iar unii boieri încercau să-l mazilească pe domn pentru o poziție de conducere. Cred că trebuie să ne alegem oameni întregi la minte pentru Parlamentul European. ALDE vine cu candidați precum Norica Nicolai sau Renate Weber, niște oameni care știu ce au de făcut și care își susțin țara cu dragoste și hotărâre.

Lucrez de ceva vreme cu domnul Robert Tudorache și înțeleg de ce ALDE Argeș l-a nominalizat pentru Parlamentul European. Personal, mă cam încurcă această propunere, pentru că este un om de bază la Ministerul Energiei, urma să aibă loc întâlniri cu parteneri externi”, a specificat ministrul Energiei.

„Am fost la Vidraru, în speță la Hidroelectrica, nu doar în calitate de ministru, ci și ca specialist în mașini hidraulice. Hidroelectrica este una dintre companiile de succes și îmi doresc foarte mult să-și îndeplinească obiectivele propuse cu celeritate. Tehnologiile folosite în momentul construirii barajului Vidraru sunt în mod evident depășite, la fel ca și mașinile folosite, chiar dacă starea în care se află este încă una rezonabilă. De aceea îmi doresc ca Hidroelectrica să-și îndeplinească programul de retehnologizare cât mai rapid”, a declarat Anton Anton despre vizita la Hidroelectrica.

Totodată, secretarul de stat Robert Tudorache, președinte al ALDE Pitești a făcut declarații cu privire la vizită, dar și la alegerile europarlamentare.

„Vizita la Hidroelectrica a fost una foarte importantă. Sperăm ca anul acesta să se finalizeze licitația pentru proiectul de retehnologizare al amenajării hidroenergetice Vidraru. Investiția, în valoare de 90 de milioane de euro, va crea plus valoare atât pentru țară, cât și pentru județ”, a declarat acesta despre vizita la Hideroelectrica.

„Sunt onorat și le mulțumesc colegilor pentru propunere. M-am pregătit pentru această candidatură cu un proiect în domeniul energiei. Evaluarea urmează să se facă în Biroul Politic Central și funcție de aceasta urmează să se stabilească și locul pe listă. Voi depune toate eforturile pentru a aduce cât mai multe voturi pentru ALDE, la aceste alegeri”, a completat Robert Tudorache.