Vom avea un nou Transfăgărășan în 4 ani

Ioan Barsan - ”DN 73 se va finaliza în luna octombrie” Vom avea un nou Transfăgărășan în 4 ani

Update - În cadrul conferinței s-a dezbătut și subiectul autostrăzii Pitești - Sibiu. Din spusele directorului CNADNR, Ioan Barsan, termenele rămân neschimbate și, la acest moment, se lucrează la studiile geotehnice finale pentru finalizarea studiului de fezabilitate.

Update - În conferința de presă susținută după vizita secretarului de stat al Ministerului Transporturilor, Marcel Boloș, directorul CNADNR, Ioan Barsan, a declarat că DN73 se va finaliza în luna octombrie. Cât despre situația Transfăgărășanului, urmează să înceapă studiul de fezabilitate, caietul de sarcini pentru acest proiect fiind realizat. În opinia directorului CNADNR, Transfăgărășanul reprezintă o lucrare de anvergură, care poate dura și 4 ani.

În cursul zilei de astăzi, secretarului de stat al Ministerului Transporturilor, Marcel Boloș, a vizitat mai multe drumuri din județ. În prima parte a zilei, acesta a vizitat orașul Mioveni, stabilind prioritățiile din acea zonă.
La amiază, Marcel Boloș a fost pe Transfăgărășan, împreună cu primarul Constantin Panțurescu și viceprimarul Gabriel Jubleanu. În cursul vizitea, secretarul de stat a identificat principalele probleme ale zonei montane.
Astfel, i s-a atras atenția asupra copertinelor care nu sunt sigure și se pot rupe în momentul căderii de pietre, versanților care nu sunt asigurați împotriva avalanșelor, și a locurilor de parcare care lipsesc.
Într-o postare pe facebook, Mircea Drăghici susține declarația primarului și a viceprimarului Curții de Argeș, conform căreia se cere identificarea unor soluții prin care turiștii să poată vizita pe tot parcursul anului cea mai frumoasă zonă a Argeșului.

CITEȘTE ȘI ... AZI, ÎN MIOVENI - discuții pentru reabilitarea Bl. Dacia


”Susțin ceea ce au declarat atât primarul Constantin Panțurescu cât și viceprimarul Gabriel Jubleanu și, împreună, sper să reușim să facem Transfăgărășanul accesibil tot anul. Este cel mai frumos traseu din România și trebuie pus în valoare cât mai repede.”, a scris Mircea Drăghici pe pagina de socializare.