Etajul 5 al Spitalului de Pediatrie- reabilitat! Vizită importantă de Ziua Femeii

Vizită importantă, astăzi, la Spitalul de Pediatrie Pitești! De curând, etajul 5 al unității sanitare a fost reabilitat și modernizat, iar vineri, 8 martie, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și Ion Mînzînă, împreună cu directoarea DSP Argeș, Sorina Honțaru, Doina Fănică, lidera Sindicatului SANITAS Argeș, au vizitat Spitalul de Pediatrie Pitești. Acțiunea a avut un dublu scop – trecerea în revistă a Secției Pediatrie I – etaj 5, precum și sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii, printr-un gest simbolic, fiecare mămică însoțitoare și cadrele medicale primind câte o floare cu acest prilej.

Reamintim că lucrările de reabilitare s-au desfășurat în perioada 04.10.2018 – 22.02.2019, fiind  efectuate reparații capitale la Secția Pediatrie I – Etaj 5, unde se acordă asistență medicală spitalicească pacienților cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani.

Secția, unde își desfășoară activitatea 3 medici, 14 asistenți medicali, 5 infirmiere și 5 îngrijitoare, dispune de 40 paturi de spitalizare continuă, la care se adaugă 4 paturi pentru spitalizare de zi și 25 paturi pentru însoțitori, beneficiarii fiind un număr de aproximativ 2.700 pacienti externați anual, precum și aparținătorii acestora.

Costurile totale ale lucrărilor de reparație capitală se ridică la 1.240.559,15 lei, iar valoarea totală a dotărilor din secție a fost de 102.701,49 lei.

Saloanele au fost dotate cu:

-  Paturi, pătuțuri și noptiere  noi;

-  Prize de oxigen/aspirație;

-  Grupuri sanitare proprii saloanelor, acolo unde structura spitalului a permis;

-  Corpuri de iluminat, prize și sonerii la fiecare pat;

-  Masă și scaune în fiecare salon;

Totodată, s-au amenajat spații absolut necesare funcționarii unei secții de pediatrie, respectiv sală  de tratamente/ pansamente, un punct de recolte probe biologice, subzona septică, mic oficiu alimentar cu anexele sale si sala de mese, spațiu pentru depozitare lenjerie curată/ lenjerie murdară, spațiu pentru depozitarea temporară a deșeurilor periculoase, spaii pentru ustensile de curățenie (separate pe afecțiuni), spații pentru materiale sanitare și consumabile, grupuri sanitare pentru personal.

Prin reparația capitală a Secției Pediatrie I – etaj 5 se continuă procesul de reabilitare a tuturor secțiilor din spital, după ce în luna februarie a acestui an a fost dată în folosință noua bucătărie a spitalului, care a beneficiat de lucrări de reparaţii capitale și de  dotarea cu echipamente specifice moderne, investiţia totală însumând 855.592,28 lei, urmând ca anul acesta să fie reabilitat și etajul 4.

De asemenea, prin accesarea de fonduri europene,  vor fi realizate extinderea, modernizarea și dotarea  ambulatoriului integrat, valoarea proiectului fiind de 12.707.901,92 lei, respectiv 2.731.413,63 euro, precum și extinderea, modernizare și dotare spații urgență, valoarea proiectului fiind de 3.430.123,52 lei (751.116,45 euro).