Virgil Baciu vrea să dezvolte turismul argeșean după modelul din Corbi

Stonebird este festivalul care a pus localitatea Corbi pe harta evenimentelor importante din România. Totul a pornit de la niște tineri care au bătut la ușa unei primării și de la un primar care a răspuns cu entuziasm acestei propuneri și a investit în susținerea acestui festival. Virgil Baciu, candidat al PMP la Consiliul Județean Argeș, spune că, dacă ar fi fost la conducerea județului, ar fi venit el să sprijine acest eveniment, pentru a-l ajuta să crească și mai frumos, și mai repede. 


„Dacă eram președintele Consiliului Județean și o comună din județ făcea un astfel de eveniment, eram primul care băteam la ușa primăriei să fac un parteneriat, să susțin evenimentul, așa cum au făcut și tinerii care au venit la mine și mi-au propus acest proiect. Nu sunt costuri uriașe, dar dădeam grandoarea acestui festival mult mai repede decât am reușit noi, pe plan local. Dacă voi ajunge președinte al CJ Argeș, eu voi susține orice inițiativă de acest gen, pentru că ea duce inclusiv la dezvoltarea economică a localităților.” spune Virgil Baciu. 

 

 

 Ce a însemnat Stonebird Festival pentru Corbi? 


„Evenimentul a fost creat tocmai în ideea de a aduce turiștii în comuna Corbi și ne-a făcut foarte cunoscuți. De când cu acest eveniment, și biserica Corbii de Piatră, care este un monument de clasa A, a devenit mult mai cunoscută și apreciată de către vizitatori. De ceva vreme sunt autocare, unul după celălalt, care vin să viziteze mănăstirea, să facă rugăciuni în jurul ei, să vadă căsuța albastră, să vadă cascada de apă, să cumpere și să guste din produsele noastre locale. A crescut foarte mult cererea acestor produse. Vorbim de ouă, brânză, lapte, caș, cașcaval, pastramă ș.a.m.d.. Lucrul acesta dă speranță și încredere oamenilor care au început să își construiască agropensiuni. Mă mândresc cu faptul că am dat localității mele direcția pe care mi-o doream foarte mult.” 


Virgil Baciu, primarul comunei Corbi și candidat la funcția de președinte al CJ Argeș, consideră că acest model trebuie transferat și la nivelul județului:

„Autoritățile trebuie să construiască infrastructura! Acum, la Corbi, am un șantier imens, cu zeci de utilaje... Zicea cineva că eu fac autostrada Corbi-Sibiu”.

 

 

 Investițiile în infrastructură, vitale pentru dezvoltarea turismului


Pentru a oferi condiții și mai bune turiștilor, Primăria Corbi a investit în asfaltarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă-canal și realizarea unor facilități precum grupuri sanitare și foișoare. 
Astăzi, edilul face chiar și drumuri de câmp, care facilitează accesul turiștilor către zone superbe.


„Lucrările implică excavarea și turnarea a trei straturi de pietriș, de la dimensiunea cea mai mare până la piatră concasată, fiecare strat fiind compactat. Aceste căi de acces sunt pe lista investițiilor comunale deoarece ele pot fi un punct de plecare către o dezvoltare turistică. Drumurile modernizate duc către zone de câmp superbe, iar interesul este dezvoltarea economică a localității.”, a mai declarat candidatul PMP la Consiliul Județean Argeș.