Virgil Baciu îi provoacă pe contracandidați la o dezbatere adevărată despre viitorul Argeșului

„Am mers în ultimele săptămâni în multe localităţi ale Argeşului. Am stat de vorbă cu mulţi oameni, le-am ascultat problemele şi ideile. Şi am constatat că, din 1990 şi până acum, cei care au condus judeţul nu s-au preocupat de adevăratele probleme ale fiecărei comune. Pentru că, pur şi simplu, nu le-a păsat de argeşeni. De Argeşul profund. De oamenii de calitate din fiecare localitate. Oamenii nu au fost ascultaţi, nu au fost băgaţi în seamă.” - este concluzia primarului Virgil Baciu, candidat al PMP la Consiliul Județean Argeș, la două săptămâni de la declanșarea campaniei electorale.

 

Acesta le promite argeșenilor că el și echipa pe care o propune vor ști să-i asculte și să găsească soluții pragmatice la problemele județului: 


„Sunt candidatul PMP la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş şi am alături de mine o echipă de profesionişti cu idei şi soluţii. Pentru fiecare comună. Pentru tot judeţul. Pentru că echipa mea preferată e echipa compusă din toţi argeşenii. Iar eu voi găsi soluţii pentru problemele judeţului nu stând într-un birou confortabil, ci mergând pe teren şi vorbind cu oamenii. Comunicarea cu fiecare comunitate este una dintre priorităţile mele.”

 

 

 „Cum pot alege cetățenii dacă nu cunosc programele candidaților?”


În conferința de presă de săptămâna trecută, Virgil Baciu a făcut încă o dată apel către contracandidați să participe la o dezbatere publică, singura care ar fi suficient de lămuritoare pentru toți argeșenii și care le-ar face alegerea mult mai ușoară. Până în prezent, candidatul PSD nu a dat curs propunerii.


„Vreau o dezbatere adevărată. În lipsa ei, oamenii nu vor ști de ce să aleagă pe unul sau pe altul. Programele contracandidaților mei nu sunt foarte clare. Am cerut programul candidatului PSD de la un coleg de-al dumnealui care mi-a promis că mi-l oferă după o emisiune la care am participat. Nu a vrut să mi-l dea, de unde am dedus că nu are un program. Un alt candidat le propune alegătorilor doar o broșură. Cum pot alege cetățenii dacă nu cunosc programele candidaților? Toți înșiră niște platitudini despre infrastructură, educație, sănătate, dar nu spun nimic concret, nu vin cu proiecte clare, cu indicarea surselor de finanțare. Eu am venit cu toate acestea și mi-au spus că sunt nerealist, că nu voi reuși să dirijez 40% din buget către investiții. Eu le spun nu doar că nu sunt nerealist, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, indiferent cine va veni la conducerea CJ Argeș, atunci județul nu mai are nicio șansă la dezvoltare” - a declarat Virgil Baciu. 


Acesta a venit și cu cifre concrete pentru a susține viabilitatea proiectului său.


Cei 500 de km de drumuri județene pe care eu am spus că îi putem face în 4 ani înseamnă un efort bugetar de 8,96 % pe an din bugetul CJ Argeș. Păi de la 20%, cât avem acum pentru dezvoltare, procent pe care îl voi duce la 40, ceea ce înseamnă încă 20% ce va merge către dezvoltare, putem să ne permitem să alocăm pentru drumuri 8,96 pe an. Următorul punct este învățământul online, ceea ce înseamnă ca efort bugetar din partea CJ 1,85% din buget. Celălalt program al meu pe care l-am implementat și la Corbi - „Sprijin material pentru creșterea natalității, pentru prevenirea abandonului școlar și pentru creșterea performanțelor școlare” -, înseamnă încă 6,12%. Toate aceste trei proiecte, dacă le adunăm, însumează 16,93%  din bugetul CJ Argeș, plus cei 20% care au fost până acum alocați la dezvoltare, înseamnă 36,93%. Iată că ne mai rămân și bani! Iar pentru Spitalul Județean pe care l-am prins în program cu o sumă de 150 milioane lei în patru ani înseamnă un efort bugetar de 7% pe an. Adică, ceea ce noi am putea duce acum de la funcționare spre dezvoltare aproape că nu influențează cu nimic procentul de la dezvoltare de până acum. Mai exact, în completarea a ceea ce am avut până acu la dezvoltare, venim cu aceste proiecte care sunt foarte importante și pot fi derulate. Numai că aici îți trebuie puțină știință și un calcul. Să studiezi. Să vezi ce îți permite bugetul. Că dacă nu îți permite, nu poți să spui că faci piste pentru nave spațiale. Poate unii zic că dacă alocăm 40% la dezvoltare, cum ne vom descurca cu funcționarea, care rămâne cu 60%?  Foarte simplu. Odată ce nu mai ai bani pentru funcționare, înseamnă că trebuie să găsești soluții pentru a face economii. Economiile ce înseamnă? Înseamnă să cheltuim banii mai responsabil. Să nu mai aruncăm cu banii acolo unde nu trebuie.” - a explicat Virgil Baciu.

 

 

 „Oamenii care muncesc trebuie răsplătiți!”


În baza acelui 40% destinat dezvoltării, Virgil Baciu, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean Argeș, garantează că în patru ani va moderniza 500 de kilometri de drumuri județene. Pentru asta însă este nevoie și ca Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș să fie restructurată.


„Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș consumă foarte mulți bani și nu se văd decât niște plombe. Această regie trebuie restructurată. Nu trebuie închisă! Mulți mi-au zis să nu mai vorbesc așa deschis pentru că sunt vreo 300 de angajați pe la CJ Argeș și pierdem voturi. Din punctul meu de vedere oamenii care muncesc trebuie răsplătiți, trebuie susținuți. Este o mare problemă aici. Unii muncesc și nu sunt susținuți și nici răsplătiți, iar alții care au ajuns acolo prin diverse conjuncturi sunt cei care ne prezintă nouă cât de frumos și cât de bine este să trăiești în acest județ.”, spune Virgil Baciu.

 

 

 Proiecte concrete pentru susținerea școlilor, a elevilor, a dascălilor și a tinerelor familii!


Dincolo de infrastructură, educația este una dintre prioritățile de top ale candidatului PMP. Acesta vrea să transfere multe dintre exemplele de bune practici aplicate în localitatea sa, la nivel de județ. Pe scurt, Virgil Baciu vine cu următoarele propuneri:
* Susținerea și implementarea învățământului online în toate școlile din județul Argeș, prin parteneriate între CJ Argeș și UAT-utile ce susțin 50% din cheltuieli.
* Susținerea și implementarea unor proiecte de hotărâre de către fiecare Consiliu Local din județ pentru un program intitulat „Creșterea natalității, prevenirea abandonului școlar și creștere performanțelor școlare, clasele l-Vlll", program ce prevede următoarele sume ce vor fi alocate:
- 1.500 lei/naștere;
- 100 lei/lună școlar/elev;
- 300-1000 lei pentru olimpicii cu rezultate foarte bune, 50% din fondurile de premiere urmând să fie suportate de la bugetul Consiliului Județean Argeș.
* Premierea cadrelor didactice care se implică și obțin rezultate foarte bune cu elevii.
* Susținerea financiară a școlii ce integrează sistemul „Școala după școală”.

 

 

 „Nimeni din conducerea CJ Argeş nu s-a preocupat să promoveze Argeşul turistic, să atragă investiţii şi turişti”


Turismul, cel mai important atu al Argeșului, este departe de ceea ce ar trebui să fie. Virgil Baciu le propune argeșenilor schimbări majore de abordare.


„Argeşul are un potenţial turistic uriaş, un potenţial din păcate ignorat în ultimii 30 de ani de către conducătorii Consiliului Judeţean Argeş. Nimeni din conducerea CJ Argeş nu s-a preocupat să promoveze Argeşul turistic, să atragă investiţii şi turişti. Avem un judeţ plin de locuri minunate şi de obiective de prim-rang. Însă până acum interesul autorităţilor a fost aproape zero. Iar centrele de informare turistică împrăştiate prin judeţ au fost doar bani aruncaţi de la Uniunea Europeană fără pic de eficienţă. E timpul ca lucrurile să se schimbe. E timpul ca Argeşul să devină un judeţ care să atragă turişti din toată lumea. Am numeroase proiecte viabile şi fezabile pentru valorificarea potenţialului turistic enorm al Argeşului. Unul dintre proiectele mele vizează crearea unui marketing turistic şi a unui departament de specialitate la CJ Argeş pentru promovarea şi valorificarea potenţialului turistic uriaş al judeţului. Un alt proiect pe care mi-l propun este crearea unei pagini web interactive în română, franceză şi engleză pentru promovarea şi prezentarea numeroaselor obiective turistice ale Argeşului. Voi identifica oportunităţi de investiţii în turism în fiecare localitate din Argeş.”, a declarat candidatul PMP.

 

 

 Alături de fiica sa, în campania pentru Primăria Corbi


În paralel cu drumurile pe care zilnic le face prin județ, Virgil Baciu susține și candidatura fiicei sale, Anca Baciu, la Primăria Corbi. Primarul în funcție le-a promis locuitorilor că proiectele sale vor fi astfel continuate și, în plus, fiica sa va veni cu proiecte concrete ce țin de realitățile vremurilor pe care le trăim. 


„Încrezatori și motivați alături de cea mai bună și tânără echipă pentru administrația locală, am pornit la pas prin comună pentru a le prezenta oamenilor ideile și echipa care va face auzită vocea cetățenilor comunității, în Consiliul Local, pentru următorii 4 ani. Am întâlnit oameni de toate vârstele, care au fost deschiși să ne asculte și au fost încântați să vadă o echipă tânără, cu oameni curați și educați, în care își vor pune încrederea pentru administrarea comunei. Ne-am bucurat de o primire călduroasă și asta ne-a dat încredere că decizia de a ne implica în viața politică a comunei a fost alegerea potrivită. Le-am oferit asigurări cetățenilor că vom continua toate proiectele benefice pentru dezvoltarea comunei noastre, contopind experiența tatălui meu, Virgil Baciu, cu energia și ambiția tinerilor care îmi vor fi alături. Am făcut o promisiune față de continuitate și vom pune interesul cetățeanului pe primul loc.” - scrie Anca Baciu, pe pagina sa de socializare.