Virgil Baciu - ce poți face într-un județ în care nu dai aproape toți banii pe funcționarea CJ

„Aproape 90% din bugetul Consiliului Județean s-a dus pe funcționare. Cum putem dezvolta județul Argeș când, pentru investiții, abia avem 10%?” - se întreabă Virgil Baciu, primarul comunei Corbi și candidat al PMP la Consiliul Județean Argeș.

Prioritatea sa va fi ca, din primul exercițiu financiar, 40% din buget să meargă pentru dezvoltare. A doua prioritate - investiții masive în educație. 

 

 

 Prioritatea 1 - buget serios pentru dezvoltare și 500 de kilometri de drum județean asfaltați în primul mandat


„Primul lucru pe care trebuie să-l facem va fi să construim bugetul pe anul viitor astfel încât minimum 40% să se ducă spre investiții. Cum rezolvăm asta? Facem restructurări, facem reformă, facem eficientizarea muncii și reducerea cheltuielilor. Altfel, o să ne uităm în fiecare an cum mai cârpim 10 km de asfalt sau cum mai reparăm te miri ce... Acesta este un model falimentar de a face administrație!” - a declarat Virgil Baciu.

Potrivit acestuia, indiferent cine va câștiga Consiliul Județean, dacă va face acest lucru va fi un punct de plecare de la care se poate da startul unei dezvoltări sănătoase a județului. 
40% din buget către investiții va permite și realizarea unui target pe care îl vede cât se poate de realist: modernizarea a 500 de km de drum județean:

„Asta înseamnă în jur de 125 de km de drum pe an. Un kilometru costă în jur de 300.000 de lei. Dacă decopertăm 400 sau 500 de km pentru a turna un strat nou de asfalt, materialul care rezultă de la decopertare poate fi dus pe toate drumurile agricole sau comunale. Asta înseamnă să faci lucrurile cu cap!”


Virgil Baciu mai atrage atenția și asupra unui alt aspect. Vom avea, anii viitori - că vor fi trei, cinci, opt - autostrada Sibiu-Pitești. Ca județ, trebuie să ne pregătim pentru acest moment.


„În câțiva ani, vom avea autostrada Piteșt-Sibiu, asta înseamnă că bazinul turistic va fi la Curtea de Arge și în zona de nord a județului, în general. Trebuie să fim conștienți că în acești patru ani trebuie să pregătim măcar infrastructura rutieră. Ne vom trezi cu o mină de aur în brațe, dar nu vom ști ce să facem cu ea!” -avertizează candidatul PMP la Consiliul Județean Argeș.  

 

 

 Prioritatea 2 - educația și investiția în școală și copii


„Ca primar, educația a reprezentat prioritatea mea. Va fi în continuare! Eu, dacă ajung președinte al Consiliului Județean, vreau să facem parteneriate cu toate Consiliile Locale și să cofinanțez proiecte care vizează creșterea natalității, prevenirea abandonului școlar și creșterea performanțelor școlare. De trei ani fac asta, la mine la Corbi. Ce presupune, mai exact? Fiecare familie va primi la nașterea copilului 1.000 de lei, fiecare copil care merge la școală și nu are absențe primește 100 de lei lunar, iar copiii cu performanțe școlare, remunerați cu sume între 300 și 1.000 de lei. În plus, este nevoie de implementarea învățământului online, pentru că tabletele guvernului nu vor fi de ajuns cu siguranță.”, a mai declarat Virgil Baciu.