Viorica Dăncilă va candida pentru şefia PSD

Viorica Dăncilă va candida pentru şefia PSD. Premierul este deocamdată singurul candidat care a anunţat oficial că intenţionează să intre în cursă, dar este de aşteptat ca şi alţi lideri să facă acest pas. Lupta pentru influenţă se înteţeşte pe zi ce trece. Spiritele sunt atât de încordate încât în şedinţele de conducere s-a ajuns la ameninţări cu bătaia. 

Portretul viitorul preşedinte al PSD a fost creionat chiar de actualul lider al partidului, Viorica Dăncilă. Cea care a anunţat astăzi că va candida pentru acest post.
Viorica Dăncilă, preşedinte interimar PSD: Nu vreau sa îl critic pe Liviu Dragnea, dar vreau sa schimb modul de lucru.


Viitorul presedinte psd trebuie să fie european, ataşat valorilor transatlantice. care sa genereze un val de credibilitate.să aiba incredere in el.sa fie un om hotarat sa fie in stare sa ridice toate barierele. Până la Congres mai sunt însă numai trei săptămâni, aşa că tensiunea dintre tabere este uriaşă. Chiar aliaţii Vioricăi Dăncilă au trecut în opoziţie din cauza grabei acesteia de a organiza alegerile.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a avut un schimb dur de replici cu Marian Oprişan, cunoscut acum ca un apropiat al premierului. De altfel, Marian Oprişan, absent astăzi la şedinţă , este cel însărcinat de Viorica Dăncilă să scrie programul politic al PSD care va fi adoptat la Congres, decizie contestată ferm de Gabriela Firea, vicepreşedinte al partidului.
Gabriela Firea, primarul Capitalei: Mi-e groază! Mă îngrozesc. Dacă dupa elucubraţiile spuse în CExul trecut de dl Oprisan inca ne mai bazam pe dumnealui sa ne faca strategia politica a partidului, eu ce sa spun ?


Considerată aspirant cu şanse la şefia PSD, Gabriela Firea neagă orice zvon despre o posibilă candidatură. Deşi se luptă pentru supremaţia în partid, taberele din PSD au totuşi un obiectiv comun: păstrarea guvernării.

Echipa de la Palatul Victoria a fost completată cu trei miniştri. După un interimat lung, portofoliile Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românilor de Pretutindeni au titulari.


Sursa: observator.tv