Viorica Dăncilă anunţă OUG: Închisoare pe viaţă pentru criminali, violatori şi pedofili

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, la Guvern, ca isi doreste sanctiuni drastice pentru criminali, violatori si pedofili si astfel va da ordonante de urgenta pentru instituirea pedepsei cu inchisoarea pe viata, respectiv inasprirea pedepselor pentru aceste fapte.

"Am spus ca vreau sanctiuni drastice pentru criminali, violatori si pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu inchisoarea pe viata, respectiv inasprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranta pentru lipsa de umanitate si lipsa de respect fata de cetatean.

CITEȘTE ȘI ... Ministerul Educației a anunțat! Când începe școala

 

Am zero toleranta pentru greseli, de la atitudini lipsite de responsabilitate si profesionalim, la erori de procedura si nerespectarea legii", a spus, joi, la Guvern, prim-ministrul Viorica Dancila.

Aceasta a mai afirmat ca in urmatoarele saptamani va lansa platforma Guvernului pentru ordine si sisguranta, "punct central de informare si dialog pe aspecte ce tin de respectarea legii si siguranta romanilor".

Dancila a mai transmis ca Ministerul Justitiei a demarat o analiza a legislatiei penale in cazul infractiunilor grave si foarte grave si va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru inasprirea pedepselor.

"In calitate de prim-ministru, voi da OUG necesare si voi trimite adresele catre presedintii celor doua camere ale Parlamentului pentru convocarea in sesiune extraordinara. Aceste modificari legislative trebuie dezbatute si implementate imediat", a declarat premierul.

 

 

Sursa: ziare.com