Violeta Popa: ”Femeia reprezintă un puternic motor decizional în zbuciumata şi dura lume în care trăim”

Psiholog dedicat, doctor în filozofie, cu specializări postuniversitare în psihoterapii cognitiv comportamentale, psihologie aplicată pentru apărare şi siguranţă națională și psihologie clinică, Violeta Popa reprezintă - la nivelul județului Argeș - unul dintre profesioniștii extrem de apreciați atât în sistemul medical pe care îl deservește cu pasiune, cât și în sistemul public, acolo unde caută să fie permanent conectată și prezentă pentru a ține o legătură directă cu societatea în diversitatea ei, cu tiparele umane și cu informațiile de specialitate. Absolventă a două universități de profil, respectiv Universitatea București - Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova – Colegiul Universitar, și-a dezvoltat traseul profesional prin masterat și doctorat, dar și prin alte specializări cu eforturi și sacrificii personale uriașe. A făcut-o având convingerea că numai prin perfecționare își poate pune în scenă în mod corect rolul de consilier, îndrumător, sprijin și călăuză pe care și l-a asumat alegând această profesie.


Psiholog în cadrul Spitalului Dr. Luca, domnia sa este autor a numeroase lucrări de specialitate și a urmat o listă lungă de cursuri de perfecționare, punând accent însă – mai presus de orice specializare – pe relația directă și autentică pe care și-a construit-o cu toți oamenii care îi acordă încrederea lor în vederea dobândirii unei stări psihice mai bune. Profilul și nivelul diferit de dificultate al problemelor pe care le ridică cei care îi trec pragul presupun un consum personal și profesional care nu poate fi susținut decât prin pasiunea pe care o are pentru profesia aleasă și prin atașamentul dezvoltat față de toți cei cu care interacționează. Se numără printre specialiștii de succes ai județului, printre doamnele de succes ale comunității, printre oamenii pe care alți oameni îi identifică drept reper.  


Despre femeile aflate într-o funcție de conducere, psihologul Violeta Popa consideră nu numai că vor arăta rezultate mai bune, dar și că au rolul de a crea o puternică concurenţă pentru bărbaţi, care vor fi nevoiţi să lucreze mai bine.

 „Femeile se adaptează mai ușor, sunt mai înţelepte, prin natura lor sunt mai intuitive, sunt mult mai abile în relaţiile interpersonale, generând un stil de conducere mai eficient, mai puţin birocratic. Femeia reprezintă un puternic motor decizional, prin implicarea ei, în zbuciumata şi dura lume în care trăim. Ea are forţa morală şi fizică, tenacitatea, profesionalismul, pasiunea şi farmecul, necesare pentru o funcție de conducere. Este necesar să știm cât este de important să menții oamenii din subordine motivați. O femeie manager empatizează mai bine cu salariații  și este asertivă. Își alege cu grijă colaboratorii și gândește acțiuni pe termen lung, grație unor abilități pe care le are nativ.”


Nu are un model în mediul exterior, declarând că, deși prețuiește, admiră și respectă multe femei în funcții de conducere, domnia sa consideră că exemplul personal este esențial.