Vinoteca Trivale - sursa ta de vinuri bune și experiențe rafinate!

Aflată pe strada Trivale, cum mergeți spre Palatul Copiilor, la numărul 27, Vinoteca Trivale este un proiect născut din pasiunea pentru vinul de calitate și diversitatea acestuia!

Cu o selecție atentă de vinuri românești din podgorii tradiționale (Dealu Mare, Drăgășani, Mehedinți, Lechința, Miniș, Murfatlar) plus un portofoliu impresionant de vinuri internaționale de top din cele mai renumite zone din Franța, Italia, Spania, Nouă Zeelandă, Australia, Africa de Sud, Chile, magazinul nostru aduce în Pitești spiritul enotecilor din țări cu tradiție în cultură vinului. În plus, la noi puteți găsi o gamă largă de distilate exclusiviste: Whisky, Rom, Cognac, Armagnac sau Grappa.

Din portofoliul de producători italieni prezenți în exclusivitate în magazinul nostru, astăzi va prezentăm o cramă cu tradiție din sudul Italiei, zona Puglia, aflată practic în „călcâiul cizmei”: Varvaglione 1921. Varvaglione este un brand care i-a fermecat rapid pe iubitorii vinului din România, reușind să împace toate gusturile. Fructuozitatea tipică a zonei este temperată de aciditatea vioaie și taninurile foarte fine – pe scurt, vinuri intense, dar foarte fine și care se beau cu o plăcere rară. Domeniul este aflat în proprietatea familiei de patru generații, vinurile create aici câștigând de-a lungul timpului numeroase distincții la concursuri internaționale și fiind apreciate cu punctaje maxime de către criticii internaționali de specialitate. Pentru succesul oricărei crame un rol fundamental îl joacă oenologul. La Varvaglione, în 1921, oenologul este însuși proprietarul cramei, Cosimo Varvaglione, acesta garantând personal calitatea vinurilor pe care le creează.

Ultima performanță atinsă este obținerea Marii Medalii de Aur la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles ediția 2018 cu vinul de top: Papale Linea Oro Primitivo di Manduria, vin pe care îl găsiți și în magazinul nostru. În plus, acesta a fost considerat de către juriu vinul revelație al Italiei în anul 2018. Acest ultim succes înregistrat nu este tocmai o surpriză, vinul respectiv adunând de-a lungul timpului numeroase distincții internaționale! Astfel, Papale Linea Oro se mândrește și cu o medalie de aur la Berliner Wine Trophy 2018 și cu cele 98 de puncte acordate de criticul italian Luca Maroni. De altfel, toate gamele Varvaglione 1921 sunt vinuri premiate, linia comună a acestora fiind calitatea indiscutabilă.

Deși este greu să alegem un singur vin din portofoliul lor, pentru zilele toride de vară va recomandăm un Rose obținut din soiul local Negroamaro: Varvaglione 12 e Mezzo Fashion Edition Rosato del Salento 2017 care costă 45 lei în magazinul nostru! Distins cu 94 puncte de către criticul italian de vinuri Luca Maroni, acesta este un vin vibrant, proaspăt, elegant și ușor „frizzante”, cu plăcute arome de zmeură și căpșuni care conduc spre finalul răcoritor. Nivelul alcoolului de doar 12,5% și prezentarea deosebită cu etichetă „fashion” îl fac un companion perfect al party-urilor și grătarelor estivale. Deși este ideal pentru a potoli canicula, acesta se poate asocia culinar cu aperitive pe bază de brânzeturi, tapas, preparate ușoare din carne albă și pește, fructe de mare cu sos sau preparate din legume ori brânzeturi.

Vă așteptăm așadar să descoperiți selecția noastră de vinuri premium și distilate exclusiviste! Doar la Vinoteca Trivale, sursa ta de experiențe rafinate!