VIDEO: ÎN ARGEȘ! Sevil Shhaideh: ”Planul de regionalizare nu s-a oprit”

UPDATE: În cadrul întâlnirii de astăzi de la Consiliul Județean Argeș, vicepremierul Sevil Shhaideh a precizat că proiectul regionalizării nu a fost uitat, însă pentru implementarea lui este nevoie de o revizuire a Constituției.


În plus, Sevil Shhaideh a ținut să precizeze că reorganizările care au avut loc în ultimii ani la nivelul structurilor teritoriale ale unor ministere și agenții guvernamentale nu au legătură cu proiectul de regionalizare.
"Planul pe care îl știți legat de regionalizare nu s-a oprit, dar ca să poată fi pus în implementare, principala modificare care se impune este revizuirea Constituției. Deci legislația este pregătită pentru partea de regionalizare, pentru a putea dezbate mai departe legislația, trebuie să avem un proiect de revizuire a Constituției", a declarat Sevil Shhaideh în conferință de presă.
"Modul de organizare a aparatului central nu are legătură cu proiectul de regionalizare pe care îl cunoașteți din anul 2013. Era cu totul și cu totul altă discuție", a precizat Shhaideh.

 

 

Astăzi, Vice-prim Ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, doamna Sevil Shhaideh, va avea o întâlnire cu primarii din Argeș, consilierii județeni, parlamentarii argeșeni și conducerea CJ.
Alături de Sevil Shhaideh va fi prezent și secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea.

Program:

10.00-13.00 - Pitești, Consiliul Județean Argeș:

· Întâlnire cu reprezentanții autorităților publice locale din județ;

· Vizita se încheie cu o conferință de presă.

 

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! Trafic blocat- utilaj răsturnat pe DN7

Într-o conferință de presă a PSD, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a declarat că întâlnirea demnitarului cu reprezentanţii administraţiilor locale va avea ca temă principală investiţiile mari pentru care aceştia au nevoie de finanţare ca să le demareze sau pentru a le încheia pe cele vechi.
De asemenea, se va discuta şi pe legile privind administraţia locală, dorindu-se puncte de vedere din partea celor care se supun direct normelor.
Încă de la învestire, ministrul Shhaideh a declarat că răspunderea administrativă la nivelul competenţelor aparatului de specialitate trebuie clarificată printr-un proiect de lege, dând şi un exemplu în acest sens: „Problema se pune pe clarificarea competenţelor. Atât timp cât există aparat de specialitate care trebuie să răspundă pentru partea de legalitate, pentru toată partea de avize – uitaţi-vă la o autorizaţie de construire, unde secretarul autorităţii administrativ- teritoriale răspunde pentru legalitatea actului respectiv, arhitectul-şef al unităţii administrativ-teritoriale răspunde pentru încadrarea în toate prevederile solicitate în certificatul de urbanism, PUG, PUZ, avize de mediu, primarul este singurul care astăzi răspunde în faţa legii dacă ceva este în neregulă cu această autorizaţie de construire. Şi, în acest sens, se impune clarificarea competenţelor”, a spus vicepremierul Sevil Shhaideh.