Viitorul nu a sunat bine pentru un curier. Prădat de 800 de lei

Astăzi, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

CITEȘTE ȘI ... Piteștean reținut. Ar fi violat o fată de 17 ani

Conform oamenilor legii, în ziua de 22 februarie, un tânăr de 23 de ani, angajat al unei firme de curierat, i s-a propus să afle ce îi prezice viitorul. Piranda în cauză, o femeie de 45 de ani, din Merișani, l-a lăsat pe tânăr din 2-3 mișcări fără 800 de lei.

Când și-a dat seama ce s-a întâmplat, era deja târziu. Polițiștii au fost sesizați în acest caz. Din fericire, tânărul și-a recuperat banii furați.

”Dosarul cauzei a fost înaintat unităţii de Parchet competente, cu propunere corespunzătoare, între părţi intervenind împăcarea.”, menționează IPJ Argeș.

CITEȘTE ȘI ... Bradu, Corbi, Dâmbovicioara și Bălilești - în scenariu roșu!

Pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune sau furt prin nesocotirea încrederii, poliţiştii vă recomandă:

Nu oferiţi sume de bani sau obiecte de valoare persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul sub care sunt solicitate.
În metodele ce implică pretextul de ,,a ghici”, persoanelor vătămate le este oferit un pachet, pretins a conţine banii sau bijuteriile ce ar ,,ajuta” la ghicit, pe care li se cere să nu îl deschidă decât ulterior.


De asemenea, în metodele ce implică manipularea unor sume de bani, de regulă, se oferă de către autor o sumă sau bancnotă mai mare decât suma pretins a li se cuveni, lucru care implică faptul că persoana vătămată trebuie să dea rest la bancnota cu valoare ridicată pe care o primeşte (ex.: de nominaţie 200 sau 500 de lei).


Atrageți atenția persoanelor vârstnice din rândul apropiaţilor, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.), să nu ofere sume de bani, indiferent de pretext.


De asemenea, folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta despre diversele metode de înşelăciune, stabilind numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.