(Video)Turistă moartă în Piatra Craiului! Avea doar 28 de ani...

Operațiune aproape imposibilă de recuperare din munți a trupului unei tinere moarte. Fata, de 28 de ani, a căzut în după-amiaza zilei de ieri de pe munte.

Tânăra se afla în Masivul Piatra Craiului, între zona Padina Lăncii si Brâul de Mijloc, impreună cu alți patru prieteni, pe o potecă foarte îngustă. Însoțitorii au văzut-o când s-a dezechilibrat și a căzut în gol în prapastia adâncă de aproximativ 50 de metri. Un sfert de oră le-a luat prietenilor să coboare la ea și să vadă că este deja decedată. Au anunțat incidentul la 112, iar către ei au plecat salvamontiști si jandarmi de la Câmpulung Muscel plus altă echipă de salvatori de la Pitești, respectiv Curtea de Argeș. Aproape 14 ore le-a luat salvamontiștilor să ajungă în zona respectivă și să coboare trupul la baza muntelui. Intervenția a fost aproape imposibilă din cauza configurației traseului. " A fost una dintre cele mai grele actiuni din ultima vreme la care au participat 18 salvatori montani angajati si voluntari din formatiile Campulung, Curtea de Arges si Pitesti, impreuna cu 3 jandarmi.

Evacuarea prin Padina Lancii, pentru cei care cunosc zona, a trebuit facuta cu extrem de mare atentie, intrucat sunt vreo 300 de metri pe verticala, cu roci instabile, dupa care a urmat evacuarea pe grohotis...", e mesajul postat de salvamontiști pe pagina de Facebook. Trupul neînsuflețit a fost coborât din munte si predat autorităților, iar o anchetă va stabili, în urma audierilor și necropsiei, cum s-a petrecut evenimentul și cauza decesului.

Sursa foto/ video: Salvamont Argeș