(Video)Sfâșietor!

De piatră să fii și nu poți rămâne indiferent! Radu, un copil de doar trei anișori, ne dă tuturor o importantă lecție de viață: ne învață cât contează familia. 

Ce vrea mogâldeața, cu ochii ca cerul, de la Moș Nicolae? "Un ou Kinder și pe tati acasă, asta vreau să aduce Moșu'!Mi-e dor de familia mea!".


Unde e tatăl lui Radu? De ce nu poate alina dorul micuțului? "Tati e pecat la un spital în Tulcia. E departe, în altă țală. Doamne-Doamne să-l facă bine și să-l aduce acasă!Și pe mami!Să fim toți", spune Radu, privind și atingând cu mânuțele o poză în care familia lui e completă.


Toți cei care vor să se implice și să-l ajute pe Ionuț Bîcu să poată urma în continuare tratamentul de care atârnă viața sa sunt rugați să doneze orice sumă de bani în contul deschis la ING, în lei, pe numele Ionuț Bîcu: RO26INGB0000999904289783Pentru familia Bîcu coșmarul a început în luna iunie a acestui an. Ionuț, stâlpul familiei, în vârstă de 40 de ani, a început să se simtă rău, să fie tot timpul obosit. Și-a făcut un set de analize, iar rezultatele au arătat că are anemie. Au urmat alte investigații printre care și o colonoscopie, care au scos la iveală o boală cumplită: cancer de colon. Nimeni din familia bărbatului nu a vrut să creadă, dar pe 13 august, la o clinică din București, în urma investigațiilor, s-a confirmat cruntul diagnostic. Mai mult, boala fiind într-un stadiu avansat, medicii i-au recomandat argeșeanului o intervenție chirurgicală de urgență, fapt care s-a și întâmplat. Bărbatului i-a fost extirpată o tumoră de 2 kg și jumătate. Practic, medicii i-au tăiat o parte din colon. La doar o zi după operație i-au scos drena. Au apărut complicații la plămâni, bărbatul fiind supus unui tratament intravenos. Necazurile s-au ținut lanț. Când părea că lucrurile se îndreaptă, bărbatul a contaminat trei microbi. Rudele acestuia povestesc că doi microbi au fost eliminați prin tratament. A urmat un du-te vino între casa și spitalul din București, Ionuț fiind la un pas de septicemie.

După eliminarea infecției a apărut o altă problemă pe care, tot rudele povestesc, medicii bucureșteni care-l aveau sub observație nu au știut să o trateze. "Insistau să îl bage în următoarea operație, una foarte grea, fără să știe dacă va rezista. Băiatul meu avea febră, era foarte slăbit", a spus mama lui Ionuț, Mariana Bîcu, care cu greu s-a abținut să nu plângă. "Atunci, ne-am hotărât să depunem dosarul cu toate analizele medicale la mai multe clinici din străinătate, să găsim o soluție pentru a-l vedea din nou cum era. Îl primeau în Germania și în Turcia, dar am ales a doua variantă. În Turcia, după două zile, medicii au găsit antidotul acelui microb. Ne-au spus de asemenea că operatia făcută în România a fost incompletă, că ar fi fost îndicată o operație clasică, pentru a putea curăța perfect zona", a intervenit sora bolnavului, Loredana Țicu. 


De pe 3 noiembrie, Ionuț este internat la clinica din Turcia. A urmat aici o primă etapă cu citostatice, iar azi, 22 noiembrie, a fost supus unei intervenții prin care medicii i-au putut elimina infecția colectată în ultima perioadă. Când starea îi va permite, va urma o nouă etapă cu citostatice. 


În cel mai bun caz, dacă organismul va reacționa pozitiv, după trei luni de citostatice, Ionuț va fi supus unei intervenții chirurgicale extrem de costisitoare: 100 000 de euro. 


Din păcate, familia bărbatului nu mai poate acoperi costurile etapelor de citostatice care depășesc 7.000 de euro lunar, la care se adaugă cele de spitalizare la clinica din Turcia. Părinții bărbatului au făcut deja un împrumut la CEC, de 40 000 de lei; prietenii, rudele, dar și alți oameni, care îl cunosc pe Ionuț și pe soția lui, au contribuit cu cât au putut. Toti banii s-au dus pe intervențiile facute până în prezent. Singura soluție ar fi vânzarea casei, dar asta ar presupune ca doi copii, Radu Andrei, 3 anișori, fratele lui mai mare, Rareș Gabriel, în vârstă de 12 ani, dar și părinții și bunicii acestora să rămână sub cerul liber. 


"S-au dus toți banii. Au fost sute de milioane de lei vechi. Casa ne-a mai rămas. La noi nu ne gândim, dar ce sa facem cu cei mici?! Mulți oameni de bine ne-au ajutat, Ionuț și soția lui sunt cunoscuți, amândoi sunt agenți de vânzări la firme importante din Argeș. Cei cu care colaborau și au aflat de calvarul prin care trecem au sărit să ajute. Noi n-am cerut nimănui nimic. Am sperat că ne descurcăm, dar boala asta îți ia tot. Să fii oricum, numai bolnav nu!", a spus mama bărbatului.


De pe patul de spital, având-o alaturi pe soția sa, Ionuț vorbește des cu familia lui, pe Skype. Niciodată nu se vaită la copii și la părinți. Din contră, el le ridică moralul: 

"El ne întărește pe noi. Să nu te consumi, tată, îmi zice, e un fleac ce am eu.  Era vesel, plin de viață. Nu mai e așa. Boala a luat amploare. Nu se mai oprește. 

De la colon i s-au extins metastazele la rinichi și nu numai. În urma unui CT performant facut în Turcia i-au fost depistate multe celule canceroase și în țesutul din spatele ficatului. Nu știu ce să mai zic. Cred că Dumnezeu îl încearcă, dar el e om bun, a studiat teologia, și o să vină acasă să-și crească băieții”, spune bărbatul care izbucnește în plâns din cauza neputinței de a-și salva fiul.

 

Toți cei care vor să se implice și să-l ajute pe Ionuț Bîcu să poată urma în continuare tratamentul de care atârnă viața sa sunt rugați să doneze orice sumă de bani în contul deschis la ING, în lei, pe numele Ionuț Bîcu: RO26INGB0000999904289783