VIDEO.Primul BMW electric!

 

BMW i3, primul automobil 100% electric de serie creat de BMW, si-a facut usor, usor, loc pe piata, inclusiv in Romania, unde concureaza cu modele precum Renault Zoe, in contextul in care multe alte masini electrice rivale nu sunt comercializate oficial la noi in tara: Nissan Leaf, Mercedes-Benz Clasa B 250 e. Iata un scurt clip in care puteti vedea cum suna si cum accelereaza BMW i3, atingand viteza maxima constructiva de 150 km/h.

Electricul BMW i3 dispune de un motor de 170 CP ce dezvolta 250 Nm si are o baterie cu o capacitate totala de 21,6 kWh (utilizabil 18,8 kWh) ce asigura masinii o autonomie maxima de pana la 190 km. Consumul mediu declarat este 12,9 kWh/100 km. Din aceasta vara este disponibila si o versiune i3 cu baterie mai mare.

BMW i3 este un automobil electric ce se remarca printr-o serie de inovatii absolute in industria de automobile, dintre care se distinge arhitectura LifeDrive, care combina un sasiu din aluminiu cu o structura a caroseriei din fibra de carbon. Toate eforturile in dezvoltarea BMW i3 au urmarit doua directii importante: 1) o masa redusa, pentru autonomie crescuta si 2) preocuparea consecventa, in fiecare detaliu, pentru un automobil cu un impact real minim asupra mediului, nu doar in ceea ce priveste emisiile locale.

Sursa: Hotnews.ro