(VIDEO) Șmecher cu pistol și bolid amendat cu 22.000 lei

UPDATE, 1 mai, ora 16:00


Postare incredibilă pe o rețea de socializare a unui tânăr din Pitesti. 

A vrut să le arate cunoscuților că e șmecher și a ieșit după 10 seara cu bolidul de lux, însoțit de prietena lui, a vânturat un pistol și a înjurat polițiștii și jandarmii, acestea sunt doar o parte dintre bravurile care denota comportamentul reprobabil al acestui băiat de bani gata. 

Bineînțeles că lucrurile n-au rămas așa și beizadeaua a primit o amendă pe care o va ține minte, asta dincolo de oprobiul public.

Aceasta este înregistrarea unei transmisiuni live pe care acest tânăr din Pitești a făcut-o ca să îi arate prietenei lui și apropiaților cine e el. 


 

I-a înjurat pe polițist și pe jandarmi, pe cei care s-au dat la prietena lui, dar și pe dușmanii pe care și-a făcut în decursul timpului. 

Asta în timp ce gonea cu mașina pe străzile din Pitești, spre stadion, acolo unde îi chema pe toți cei cu care ar fi vrut să se răfuiască. 

Tânărul de 20 de ani a primit cadou bolidul de lux de la tatăl lui, un afacerist din zonă care deține și la Leleasca, în judetul Olt, o crescătorie de pui.

După apariția în spațiul public aceste filmări, la primele ore ale dimineții, polițiștii au facut o percheziție la locuința tânărului de 20 de ani.

Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș a declarat:

,,În urma activităților s-a stabilit că tânărul nu deține o armă supusă autorizării, dar și că acesta a încălcat în mod repetat prevederile ordonanțelor militare, fapt pentru care i-au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 22.000 de lei. De asemenea, prietena lui, de 19 ani, din Pitești, care l-a însoțit și filmat în seara tespectiva, a fost sancționată pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.''

 

 

Un tânăr din Pitești care nu a respectat restricțiile ordonanțelor militare a fost sancționat de polițiștii argeșeni cu 22.000 de lei.

În această dimineață, polițiștii argeșeni au efectuat o percheziție la locuința tânărului de 20 de ani, din Pitești, care a postat în seara zilei de 27 aprilie 2020, pe o rețea de socializare, un clip video, în care provoacă urmăritorii clipului să se întâlnească cu el, noaptea, într-un loc public, încălcând prevederile ordonanțelor militare.

Întrucât în filmare tânărul manevrează ceea ce pare a fi un pistol, în această dimineață, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, şi un specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş, au efectuat o percheziție la locuința acestuia.

În urma activităților s-a stabilit că tânărul nu deține o armă supusă autorizării, dar și că acesta a încălcat în mod repetat prevederile ordonanțelor militare, fapt pentru care i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.000 de lei.

Totodată, prietena acestuia, de 19 ani, din Pitești, care l-a însoțit și filmat în seara zilei de 27 aprilie 2020, a fost sancționată pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Trebuie menționat că în toată această perioadă, se acționează cu efective mărite. 

Atât structurile de ordine publică și poliție rutieră, echipele de luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale se vor afla în stradă, pentru un răspuns  prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii și liniștii publice.

 Vor fi sancționate. abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare.

Reprezentanții poliției precizează clar că nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege să respecte ceea ce pentru majoritatea oamenilor a devenit obişnuinţă. 

Polițiștii argeșeni implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

De asemenea, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale aduse de Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. 

Au fost adoptate prevederi mai aspre în situaţia refuzului unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii, precum şi sancţiuni cu un cuantum mărit în cazul repetării unor fapte de adresare de injurii sau tulburarea liniştii locuitorilor în termen de 24 de ore și, prin Legea 192 din 2019, au fost publicate, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei.