(video)Carantină amânată! Prefectul Emanuel Soare - declarații!

Astăzi, autoritățile județene s-au întrunit pentru a decide dacă se aplică masura carantinării în județul Argeș. Conform anunțului initial, 12 localități în care s-a depașit procentul de 3 bolnavi/1000 locuitori sunt în vizorul autorităților. Localitațile anunțate săptămâna trecută sunt: Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

CITEȘTE ȘI ... Ziua cea mai lungă! Președintele CJ:„E uşor să carantinezi, dar consecinţele sunt inimaginabile!”


În această dimineață, la Prefectura Argeș, au avut loc două întâlniri: prima cu edilii din top 10 localități, a doua cu cei din top 20. Reamintim că, în acest weekend, prefectul de Argeș a făcut public faptul că se vorbește deja despre un top 20 de orașe și comune.
În urma discuțiilor purtate cu primarii localităților monitorizate, decizia carantinării zonale a fost amânată pe motiv că nicio localitate nu îndeplinește criteriile care ar necesita intituirea carantinării.

Citește AICI toate criteriile în baza cărora se decide carantinarea unei localități!

 

Prefectul Emanuel Soare, declarații după întâlnirile cu primarii, despre măsurile care vor fi luate în continuare în contextul pandemiei de Covid-19:
 

“Nu avem în acest moment date care să ne conducă spre adoptarea ultimei soluții- carantina. Mâine vom organiza ședința CJSU și vom discuta ce măsuri suplimentare vom adopta. Nu este contextul creat pentru carantinarea vreunei localități din Argeș. (...) Răspândirea comunitară este pe întreg teritoriul județului. Sunt anumite localități care erau pe o listă scurtă, dar trendul este descendent, sau sunt focare identificate în centre de asistență socială. Din analizele preliminare, din acest moment, nicio localitate nu îndeplinește toate criteriile pentru carantinare”.

 

Conform datelor DSP, situația la nivelul județului Argeș se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în carantină: 0;
-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 449;
-persoane externate la cerere: 360;
-persoane internate în spital: 530 (dintre care 15 la ATI);
-persoane vindecate: 880;
-persoane diagnosticate pozitiv: 2814;
-persoane decedate: 103.