(video) O tânără și fetița sa de 2 ani - moarte pe A1! Șoferul tirului, arestat preventiv pentru 30 de zile!

Update, 19 august, ora 17:00

Bărbatul de 49 de ani, din Comuna Vadu Moldovei, județul Suceava, reținut de polițiști în ziua de 18 august, în urma accidentului rutier pe autostrada A1, soldat cu decesul a două persoane, a fost prezentat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile .

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, moartea celor două persoane a fost urmare a nerespectării dispozițiilor legale referitoare la circulația pe drumurile publice în condițiile în care conducătorul auto al unui ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și semiremorcă în zona km 107 ar fi părăsit autostrada pe breteaua de ieșire Pitești Sud- Craiova, ar fi traversat autostrada pe podul parte componentă a căii de iețire de pe autostradă, iar după observarea lucrărilor I.S.C.T.R  Argeș care se aflau în zona Metro-Bradu, pentru a evita controlul și posibile sancțiuni cpntravenționale întrucât conducătorul auto trebuia să fie în timpul de odihnă de aproximativ o oră și avea montat pe impulsorul cutiei de viteze un dispozitiv de alterare al timpilor de conducere, ar fi încălcat marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de circulație, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și s-ar fi deplasat până la intrarea în autostradă unde și-ar fi continuat deplasarea pe sensul opus de mers.

Șoferul ar fi virat apoi stânga către breteaua de ieșire din autostradă ( Pitești Sud-Craiova), moment în care ar fi intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe direcția Râmnicu Vâlcea către București, pe banda numarul 2 a sensului de deplasare iar în urma impactului puternic a rezultat decesul a doi pasageri.

 

 

UPDATE, ora 20:30

Poliţiştii Biroului de Poliție Autostrada A1 au reținut un bărbat de 49 de ani, din comuna Vadu Moldovei, judeţul Suceava, care ar fi provocat un eveniment rutier pe autostrada A1, în urma căruia o femeie de 25 de ani și un copil de aproape 2 ani și-au pierdut viața.

Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, poliţiştii au fost anunţaţi despre producerea unui grav accident pe Autostrada A1, la km 106, în apropiere de una dintre ieşirile spre municipiul Piteşti. Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 49 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ar fi condus pe contrasens, pe sensul de deplasare către Bucureşti. Bărbatul ar fi efectuat o manevră de întoarcere, încadrându-se în efectuarea unui viraj la stânga în larg, pentru a se încadra pe o altă bretea de ieșire de pe autostradă, manevră prin care a ocupat atât banda 1 şi 2 de pe firul de deplasare către Bucureşti, cât şi banda de urgenţe.

În aceste condiţii, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Cluj-Napoca, care circula regulamentar pe sensul către Bucureşti, nu a putut evita impactul şi a intrat în coliziune cu semiremorca ansamblului rutier. Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul a doi dintre cei trei ocupanţi, respectiv o fetiţă de aproape 2 ani şi o tânără de 25 de ani, din Cluj Napoca.

După eveniment traficul a fost blocat total pe sensul de deplasare către Bucureşti, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş acordând sprijin pentru redirecţionarea traficului, până la efectuarea cercetării locului faptei și degajarea părții carosabile.

Din cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 s-a stabilit şi că bărbatul de 49 de ani, care conducea TIR-ul, avea montat un dispozitiv pe aparatul tahograf, care împiedica înregistrarea timpilor de odihnă și de conducere. 

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.


Bărbatul de 49 de ani, din comuna Vadu Moldovei, județul Suceava, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Totodată, acesta a fost și sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9.000 de lei, pentru folosirea dispozitivului ce împiedica înregistrarea timpilor de conducere şi de odihnă de către aparatura tahograf.

Poliția recomandă!

Conducerea unui autovehicul, mai ales pentru șoferii profesioniști, reprezintă în primul rând o responsabilitate şi abia în plan secund un drept.

În situația încălcării regulilor de circulație, şoferii trebuie să ia în considerare că nu se pun în pericol doar pe ei înșiși, ci și pe cei care se află în același autoturism, precum și pe ceilalți participanți la trafic, aceste abateri putând avea consecințe tragice.

  

UPDATE, ora 12:00

Conform medicului Marius Pascu, șeful secției UPU Pitești, mama bebelușului decapitat în urma tragicului accident de pe A1 a ajuns la Spitalul Județean Argeș în stare foarte gravă. Aceasta era în stop cardio-respirator și avea leziuni grave la nivelul craniului. Au fost demarate procedurile de resuscitare, însă pentru femeie nu s-a mai putut face nimic, declarându-se decesul.


În cazul șoferului,  acesta s-a externat astăzi la cerere.
 

Groaznic accident rutier noaptea trecută lângă Pitești, la ieșire spre autostrada A1. Șoferul unui tir înmatriculat în Suceava a vrut să întoarcă și a încadrat mastodontul pe toate benzile de circulație. Gestul său l-a luat prin surprindere pe șoferul unei mașini din Cluj care a intrat pur și simplu pe sub tir după ce a încercat să evite impactul.

Un copil de un an și nouă luni care se afla într-un scaun pe bancheta din spate a fost pur și simplu decapitat. Femeia care era pe scaunul din dreapta fata, mama copilului, a fost efectiv strivită, a intrat în stop cardiorespirator și a decedat ulterior, cu toate eforturile echipei medicale solicitate la fața locului. Șoferul este singurul rămas în viață, dar și el e rănit grav și a ajuns la spital.

Din cauza accidentului traficul a fost blocat total pe sensul de mers către București și deviat pe o rută ocolitoare prin municipiul Pitești. Șoferului de tir i-a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.