(video) Vilă distrusă de flăcări. Un bărbat - transferat la Floreasca

UPDATE, ora 19:00

Bărbatul care, astăzi, a intrat în vila cuprinsă de flăcări pentru a salva o sumă de bani, a fost transferat la Spitalul Clinic Floreasca. Aceasta este stabil și conștient, dar are arsuri pe 50 % din suprafața corpului.

Incendiul a pornit din garajul casei, posibil din cauza unui scurt circuit produs la nivelul unui conductor electric, iar ulterior flăcările s-au propagat cu repeziciune pe fațada construcției la aproximativ 40 mp de acoperiș și în interiorul locuinței la o bucătărie și într-o baie. 
În garaj se aflau depozite niște bidoane din plastic cu lichid inflamabil (alcool etilic) și mai multe materiale combustibile.
La nivelul casei au ars elemente de mobilier și tâmplărie, aparatură electrocasnică și electrică, plus alte obiecte constituite din materiale combustibile.
Mare parte din interiorul locuinței s-a degradat din cauza degajărilor mari de  fum.
Intervenția pompierilor a durat aproximativ o ora și jumătate.

 

Incendiu în aceasta după-amiaza la o vilă dintr-un cartier rezidențial din Pitești. Au fost solicitate mai multe echipaje de la pompieri, accesul este însă greu din cauza străzilor prea înguste. Practic acolo este vilă lângă vilă și exista posibilitatea extinderii la clădirile învecinate.

Sunt două victime, proprietara, în vârstă de 53 de ani, cu atac de panică, care a refuzat transportul la spital, si un nepotul acesteia cu arsuri de gradul 1 pe aproximativ 60 % din suprafața corpului. Bărbatul a încercat să intervină pentru stingerea incendiului și i-au luat foc hainele.

Vecinii povestesc că în casă se afla o sumă mare de bani, dar și bijuterii. Incendiul ar fi atat de puternic din cauza mobilierului în stil vechi, din lemn masiv, a tavanului construit din lemn, la fel ca și scările interioare. Tot martorii spun că nepotul și-a riscat viața pentru a recupera suma de bani.

În cazul bărbatului se ia în calcul trimiterea lui la un spital de arsi pentru ca este in stare gravă. Din primele informații se pare ca incendiul a pornit undeva in zona garajului de 20 de metri pătrați in care erau depozitate materiale combustibile.

La fata locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apa și spuma, o autoscara și două echipaje SMURD.